Acasă Sanatate De ce este PIZZA mai periculoasa ca EBOLA?! Gandeste-te de doua ori...

De ce este PIZZA mai periculoasa ca EBOLA?! Gandeste-te de doua ori inainte de a consuma acest PRODUS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-un articol prezentat de jurnalistul Matt Saccaro de la mic.com, ni se explica pe indelete de ce este pizza mai periculoasa ca Ebola, si de ce ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a consuma acest produs.

Cutia in care este pusa pizza dupa preparare pentru a ne fi livrata ar putea fi o amenintare mai mare ca Ebola pentru sanatatea noastra.

Cutiile de pizza (precum si alte tipuri de ambalaje alimentare) contin de cele mai multe ori compusi fluorati numiti PFC (perfluorochemical). Producatorii folosesc PFC din mai multe motive, rolul acestora fiind de a face ca produsele sa fie mult mai rezistente la contactul cu apa sau grasimile (partea interioara).

PFC sunt periculoase, iar intrebarea pusa de jurnalistii de occidentali este: in ce masura? Tot acestia raspuns argumentand ca un numar considerabil de retaileri de haine evita sa vanda haine care contin PFC. Un argument este adus si de publicatia „Washington Post” care a sustinut ca disfunctiile tiroidiene, incetinirea dezvoltarii creierului copilului in perioada prenatala si in cea postnatala sau probleme la nivelul testiculelor sunt de multe ori cauzate de PFC.

In 2011, Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA) din SUA a interzis aceasta substanta datorita efectelor sale secundare. Cu toate acestea, furnizorii de produse alimentare pot in continuare sa importe cutii de pizza care contin aceste substante chimice din alte tari. Cutiile de pizza in cauza, precum si alte pituri de ambalaje alimentare, contin perclorat, un poluant chimic ale carui efecte sunt similare cu cele ale PFC. Percloratul este folosit pentru sigilarea containerelor cu produse alimentare.

Organizatiile americane care se asigura de protectia consumatorilor au inaintat doua petitii Consiliului de Aparare a Resurselor Naturale(NRDC). O prima petitie cere FDA sa interzica utilizarea percloratului in ambalajele alimentare. Cealalta prevede ca FDA sa modifice actul normativ care permite companiilor sa utilizeze ambalaje care contin ambalaje PFC, indiferent de unde sunt aduse acestea.

Petitia NRDS in ceea ce priveste percloratul citeaza studii care arata ca substanta chimica este omniprezenta in ambalajul pentru alimentele uscate, iar ceea ce este subliniat este ca percloratul a inceput sa fie tot mai folosit in produse care vizeaza copiii mici.

In ultimii ani, oamenii au devenit mai circumspecti si precauti in ceea ce priveste consumul de alimente tip fast-food. Un caz evident pentru aceasta situatie este evitarea produselor de la McDonalds dupa cum sustin cei de la mic.com. Astfel, lantul de restaurante ale McDonald au inregistrat vanzari mult mai mici, mai ales in Statele Unite si Asia. Astfel, marea companie a nevoita sa inceapa o campanie de recredibilizare in ochii publicului.

Mic.com puncteaza faptul ca autoritatile americane prefera sa fie preocupate de problematica cutiilor de pizza si a hamburgerilor facuti nu numai din carne, ci sa-si indrepte atentia doar „asupra isteriei cauzate de Ebola”. Astfel, este subliniat faptul ca Ebola a facut doar o victima pe pamant american pana acum, in timp ce nutritia proasta si obezitate ar cauza moartea a aproape 300.000 de americani numai in acest an, potrivit estimarilor.

Sursa: adevarul.ro