Acasă Special Opinii De ce barbatii sunt defecti? Scrisoarea pe care toate mamele din Romania...

De ce barbatii sunt defecti? Scrisoarea pe care toate mamele din Romania o inteleg din prima!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dintre toate scrisorile deschise si nedeschise care au devenit virale in acest an atrage atentia scrisoarea publicata de Monica Berceanu pe site-ul catchy.ro, adresata tuturor mamelor din Romania. Pe cat de patrunzatoare si aluziva este, fara a se referi la personaje reale, credem ca majoritatea mamelor de baieti din Romania se regasesc in randurile de mai jos… si multi dintre barbati (cu ghilimele)! Lectura placuta!

 

Barbatii, doamnelor, asa nesuferiti cum ii vedem uneori, egoisti sau perfectionisti, sunt suma modelelor din copilarie. Stiti asta foarte bine. Dar parca atunci cand o traiti pe propria piele, va vine sa le spargeti acelor mame farfuriile in cap, pentru educatia data cu cutitul si cu furculita, mai degraba, decat cu inima! Mamele acelea care i-au invatat ca dragostea inseamna masa pusa, stransa, curatenie perfecta, farfurii spalate perfect, ordine compulsiva, mancare pregatita exact asa cum doreste ”puisorul”. Care din obsesie au ajuns sa-i transforme in detectori de greseli si de imperfectiuni. Care le-au indus ideea ca dragostea inseamna de fapt confort. TREBUINTE PRIMARE SATISFACUTE.

Barbatii astia, minunati de-a dreptul unii, au fost ”stricati” de mame care le-au anticipat toate miscarile, dorintele si nevoile, le-au imbratisat mofturile si le-au dat totul pe de-a gata, de frica respingerii. Fiind ele insele nefericite in propriile copilarii sau in relatiile cu tatii absenti emotional. Le-au facut atunci copiilor lor altare pe care au jertfit viata lor, timpul si nervii. N-au putut suporta lacrima baietelului care se agata de fusta lor cand trebuia sa fie lasat singur la gradinita si-au gasit solutii salvatoare, angajandu-le bone, evitand durerile puiului din frica de separare, aruncandu-si la gunoi nevoile proprii pentru salvarea copiilor, fara sa stie ca toate evitarile duc la anxietati si rasfat, la conceptii gresite, la tipare comportamentale distructive, la santaje emotionale.

Mamele acestea n-au avut de unde sa stie ca mancarea si curatenia nu alunga teama copilasului de monstrii de sub pat, de tramvaie, de zgomote, de strigoi, de moarte, de separare. Daca oferi trebuintele de baza, nu inseamna ca ai rezolvat trebuintele de dragoste, atasament, siguranta. Si-atunci copilul creste cu falsa credinta ca dragostea inseamna satisfacerea dorintelor, a nevoilor bazale si cam atat.

CITESTE CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE>>>>>