Acasă Stirile zilei TOP 10 Previziuni incitante pentru anul 2013

TOP 10 Previziuni incitante pentru anul 2013

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Revista The Futurist a creat un top 10 al predictiilor atat pentru anul urmator, cat si pentru urmatorul deceniu. Dupa cum puteti vedea mai jos, lista de anul acesta cuprinde un amestec de elemente, previziuni din mai multe domenii legate de afaceri, economie, demografie, energie, mediu si medicina.

10. Un dispozitiv asemanator cu etilotestul va ajuta la detectarea, din timp, a infectiilor si chiar a atacurilor chimice.

1etilostest

Dispozitivul celor de la Universitatea Stony Brook va folosi senzori inveliti in nanofire pentru a detecta compusii chimici care ar putea indica prezenta unei boli sau infectii.

9. Vom valorifica vibratiile sonore din mediu pentru a ne putea alimenta gadget-urile.

1vibratiile sonore

Oamenii de stiinta lucreaza la proiecte prin care urmaresc sa utilizeze microundele de energie din mediu si vibratiile produse de vehicule pentru a genera energie electrica.

8. In urmatorii 10 ani, robotii vor deveni ingrijitori sensibili.

1roboti ingrijitori

Ridicarea si transferarea pacientilor este mai usor de realizat cu ajutorul robotilor. Pentru moment, tot ceea ce le lipseste acestora este o atingere blanda, pe care oamenii de stiinta urmeaza sa le-o confere.

7. Avand in vedere ca transparenta va aparea odata cu dezvoltarea realitatii augmentate, pentru companii va fi foarte important sa isi mentina reputatia.

1aplicatii telefon

Informatiile privind calitatea produselor unei companii vor fi introduse in sistemele de date geografice. Prin urmare, in viitor, s-ar putea sa ne alegem restaurantul in functie de informatiile oferite de aplicatiile telefonice dotate cu realitate augmentata.

6. „Cloud” nu va mai fi doar un loc de stocat date, ci va deveni mult mai inteligent.

1cloud

Inteligenta Cloud va evolua si va deveni activa in viata de zi cu zi, fiind implicat in analiza si consultanta contextuala. De exemplu, agentii virtuali ar putea proiecta meniul saptamanal al familiei in functie de sanatatea fiecarui membru, de preferinte sau dieta.

5. Urmatoarea era spatiala va incepe dupa 2020 si va fi condusa de concurenta si de spiritul de aventura capitalist.

1era spatiala

Antreprenori precum Paul Allen, Elon Musk, Richard Branson si Jeff Bezos planuiesc ca in viitorul apropiat sa poata asigura transporturi transcontinentale in doar cateva ore, prin intermediul navelor spatiale comerciale.

4. Economia nu va mai asigura locuri de munca, dar vom avea ce lucra.

1economia

Multe meserii disparute de curand nu vor mai aparea. Cu toate acestea, lucratorii viitorului se vor concentra pe dezvoltarea unor aptitudini care sa ii ajute sa lucreze productiv si in mod continuu, indiferent daca au sau nu locuri de munca.

3. Vom putea avea un sistem aquaponic (sistem biologic integrat care face legatura intre acvacultura – cresterea pestilor – si hidroponica – cresterea legumelor in apa ) chiar la noi in bucatarie.

1aquaponic

Viitorii „fermieri” ar putea avea, de fapt, gospodarii de reciclare a deseurilor in propriile acvarii. Inginerii de la SUNY urmeaza sa foloseasca resturi alimentare pentru a hrani pestii dintr-un acvariu, urmand ca deseurile provenite de la pesti sa fie utilizate in cultivarea legumelor.

2. Automobilele viitorului nu vor mai fi doar consumatoare de energie, ci o vor si produce.

1automobilele viitorului

Oamenii de stiinta planuiesc sa utilizeze celulele de combustibil ale masinilor electrice parcate pentru a converti biogaz sau hidrogen in mai multa energie electrica. Mai mult, proprietarii vor fi platiti pentru energia pe care o produc masinile lor.

1. In curand, neurologii ar putea sa prezica ceea ce doreste un individ sa faca, inainte ca subiectul sa apuce sa realizeze miscarea propriu-zisa.

1neurologii

Atunci cand individul intentioneaza sa intreprinda o miscare, in anumite zone din creier se produce un flux sangvin sporit, lucru care ar putea indica despre ce miscare este vorba. Descoperirea va ajuta la imbunatatirea dispozitivelor protetice care sa raspunda la semnalele din creier, asa cum fac membrele.