Acasă Sanatate Proprietatile de vindecare ale patrunjelului! E mult mai mult decat o planta...

Proprietatile de vindecare ale patrunjelului! E mult mai mult decat o planta aromatica…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multi dintre noi privim patrunjelul ca fiind o planta aromatica, foarte utila la gatit sau ca pe un condiment. Totusi, aceasta planta are multe proprietati de vindecare, inclusiv capacitatea de a lupta impotriva cancerului.

Sute de studii evidentiaza beneficiile apigeninului, compusul din patrunjel care contribuie la combaterea cancerului.

Patrunjelul este plin de apigenin, un compus bine cunoscut pentru abilitatile sale anti-canceroase. Pana in prezent, exista peste 600 de articole indexate in PubMed referitoare la puterea patrunjelului si apigeninului de a combate si preveni aparitia cancerului.

Cercetarile publicate in Oncotarget in septembrie 2015 detaliaza pentru prima data cum apigeninul incetineste si opreste producerea enzimei IKKa, care se afla in spatele cresterii si progresiei cancerului. Oamenii de stiinta au concluzionat ca apigenina are o capacitate profunda de a incetini progresia cancerului sau de a o opri cu totul.

In plus fat de aceste rezultate, un studiu clinic din 2008 a combinat apigenina cu ceai verde pentru a trata cu succes cancerul de colon. Un studiu desfasurat in anul 2012 de Unviersitatea din Missouri a descoperit apigeninul ca fiind eficient in tratamentul cancerului de san. In plus, un studiu din anul 2013 a constatat ca apigeninul a ucis 86% din celulele cancerului pulmonar.

Doar putin patrunjel consumat zilnic poate stimula sanatatea si poate lupta impotriva cancerului.

Patrunjelul uscat este una dintre cele mai puternice surse de apigenina, care contine aproximativ 13.000 mg pe 100 de grame. Patrunjelul proaspat contine apigenin de la 225 pana la 300 mg per 100 grame. Cu toate acestea, doar 10 mg de patrunjel consumat zilnic este suficient pentru a culege efectele sale anticancerigene. Acesta este echivalentul unei singure linguri de patrunjel proaspat tocat.

Alte surse de apigenin includ grapefruit, telina, mental, cimbru, rutabagas si ceai de flori de musetel. Daca folosesti patrunjel la gatit, adauga-l la sfarsit, deoarece caldura poate reduce calitatile sale de combatere a cancerului.

Sursa