Acasă World Mancarurile care vor fi la moda anul acesta!

Mancarurile care vor fi la moda anul acesta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

3. Noi tipuri de ciuperci

Asa-numitele ciuperci „functionale” au proprietati extraordinare si beneficii pentru sanatate si sunt folosite in mod traditional ca ingrediente in suplimentele alimentare. in prezent, „vedete” sunt varietati precum reichi, chaga, cordyceps si coama leului. Bauturi imbuteliate, cafea, smoothie, ceaiuri sunt cateva dintre variantele alimentare in care pot fi folosite. Cele cu arome puternice se folosesc la supe, in timp ce varietatile cremoase si robuste merg bine cu aromele de cacao, ciocolata sau cafea.

4. Bunatati din Orientul Mijlociu

Influentele culinare ale Orientului Mijlociu si-au facut drum catre Occident de mai multi ani. Potrivit Whole Food Market, ele se vor impune in 2018. Humusul, lipiile si falafelul sunt deja cunoscute, dar consumatorii vor fi gata sa exploreze traditii profunde si nuante regionale din Orientul Mijlociu. Mirodenii precum harissa, cardamonul si zaatarul figureaza deja in multe meniuri, alaturi de feluri de mancare precum shakshuka sau halloumi la gratar.

5. Mancare high-tech

Alimentatia high-tech isi face si ea loc in viata noastra de zi cu zi. stiinta este folosita pentru retete avansate, pentru o mai buna folosire a ingredientelor si a proteinelor vegetale, asa incat nu-i de mirare ca apar hamburgeri „in sange”… suta la suta vegetali. Noile tehnici de productie aduc noi varietati de lapte, cum ar fi cel de nuci, iaurturi pe baza de pili (o varietate de nuci), de mazare, de banane, de nuci de macadamia si de nuci de pecan, fara gluten.

6. Gustari tip snacks-uri

Snacks-urile crocante vor ramane probabil niste favorite eterne, dar noile tehnologii revolutioneaza tot ce inseamna copt, prajit, uscat, crocant, potrivit Whole Foods Market. Noile modalitati de a transforma si de a combina ingredientele au deschis calea catre chipsuri de manioc, paste expandate, chipsuri de fava cu alge sau boabe de orez expandate.

7. Alternative pentru tacos

Bucataria latino nu se dezminte nici ea. insa tacos, vedeta street-food-ului in America, nu se mai limiteaza doar la tortilla. Tacos-ul scapa de traditionalul „vesmant” in favoarea unor noi tipuri de „ambalaj” si a unor noi garnituri. Cum ar fi, de pilda, tacos cu alge, scrie digi24.