Acasă Stirile zilei Groparul invatamantului romanesc, devoalat in direct! Ecaterina Andronescu, facuta knock-out! Video

Groparul invatamantului romanesc, devoalat in direct! Ecaterina Andronescu, facuta knock-out! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul presedinte al partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, s-a gandit sa profite de ocazia de a imparti platoul B1 TV cu fostul ministru PSD al Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru a vorbi despre un „enigmatic” gropar al invatamantului romanesc.

Viitorul cercetarii in Romania a fost calamitat de o gandire bolsevica asumata public de liderii PSD. De la 130.000 de cercetatori am ajuns la 35.000, ca urmare a acestei mineriade pe care am vazut-o si la nivel institutional si in strada, si-a exprimat nemultumirea Mihail Neamtu, intr-o emisiune TV la care a participat si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Intrebat despre cu totul altceva, Neamtu a tinut sa faca inainte cateva remarci, daca tot i-a „fost dat” sa o aiba in fata pe Ecaterina Andronescu.

„in calitate de doctor al Universitatii din Londra, in calitate de lector universitar, e adevarat, intr-o scurta pauza de concediu paternal, in calitate de autor al unor carti care sunt peste 8 la numar si care includ si articole publicate in anumite reviste internationale, vreau sa va multumesc (catre moderatoarea TV) pentru ca imi dati aceasta bucurie de a fi intr-un studio cu groparul invatamantului romanesc”, a declarat Neamtu.

Luata prin surprindere, Ecaterina Andronescu s-a schimbat la fata cand l-a auzit pe fostul politician si s-a uitat spre moderatoarea TV cerandu-i parca interventia.

Moderatoarea: „Ati inceput asa cu un atac…”

Neamtu: „Ati identificat groparul si eu nu stiu?! Pai, despre cine vorbiti?”

Moderatoarea: „Pai… Despre cine vorbiti”

Neamtu: „Stati putin. Eu am vorbit despre groparul invatamantului romanesc, care cred ca incet incet in aceste minute care urmeaza se va devoala. il vom descoperi impreuna. Spun asta pentru ca oamenii care ma urmaresc cel putin pe mine si care imi scriu pe Facebook sunt ingrijorati cu privire la viitorul cercetarii din Romania. in 1990, Romania avea peste 130.000 de cercetatori. Astazi, dupa plecarea creierelor din aceasta tara, ca urmare a acestei mineriade pe care am vazut-o si la nivel institutional si in strada, acesti cercetatori se afla, la Londra, la Zurich, la Washington, se afla la marile universitati din Franta sau din Germania si se uita stupefiati cum am ajuns sa fim noi condusi de oligofreni, de impostori.”

Moderatoarea: „Domnule Neamtu, nu va pot lasa sa spuneti…”

Neamtu: „Etimologic, oligofren inseamna sa fii un om cu putina minte.”

Moderatoarea: „Haideti, va rog frumos…”

Neamtu: „Oameni cu putina minte atunci, haideti sa reformulez. Deci am ajuns sa fim condusi de oameni cu putina minte, dar cu foarte multe functii, cu foarte multe titluri”.

Moderatoarea: „Dar, despre cine vorbiti, dati-ne niste nume daca tot…”

Neamtu: „Romania este condusa de oameni care nu au demonstrat in comunitatile epistemice intenationale niciun soi de competenta. Ei nu au fost validati de o lume care sa reprezinte cu adevarat standardul de excelenta. Oamenii din categoria politrucilor pe care eu ii vizez cu acest discurs, intr-adevar fac tara asta de ras. (…) Viitorul cercetarii in Romania a fost calamitat de o gandire bolsevica asumata public de liderii PSD. De la 130.000 de cercetatori am ajuns la 35.000.”

Replica Ecaterinei Andronescu

„in primul rand, nu stiu despre cine vorbeste domnul Neamtu si sa va spun sincer nici nu ma intereseaza. Sa stiti ca in cei 27 de ani am fost (ministru) 3 ani si opt luni. Nici macar un mandat intreg de ministru. si nu imi reprosez lucrurile pe care le-am facut pentru ca, in 2001, am informatizat invatamantul romanesc. Daca astazi avem o industrie de IT, acolo este startul. si multe si multe altele, dar nu cred ca de asta ne-am intalnit acum. Eu cred ca ne-am intalnit, nu sa ne razboim intre noi, ar fi cea mai mare greseala, arata epoch-times.

Eu sunt profesor, profesor care are si el in spate multe carti, sute de lucrari publicate in reviste internationale, despre asta vorbim si nu vreau sa fie o contrapartida, dar, din punctul meu si din pozitia mea de dascal cred ca noi avem obligatia, chiar obligatia spun, sa incercam sa adunam acest neam, nu sa-l dezbinam. Eu cred ca nu avem nevoie sa ne improscam unii pe altii cu noroi, ca sa vedem dupa aceea cat de innoroiata este Romania.”