Acasă Sanatate Efectele INFIORATOARE ale alimentelor modificate genetic asupra organismului! Vezi FOTO

Efectele INFIORATOARE ale alimentelor modificate genetic asupra organismului! Vezi FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori francezi a efectuat un studiu care arata ca, dupa ce au mancat un anumit tip de porumb modificat genetic, cobaii au dezvoltat tumori la nivelul mai multor organe, efectele fiind infioratoare.

Rezultatele studiului ridica mari semne de intrebare in privinta sigurantei alimentelor modificate genetic si asupra asigurarilor repetate furnizate de companii si de guvernele care le sustin.

Concret, la cobaii care au fost hraniti toata viata doar cu porumb modificat genetic, numarul cazurilor de tumori mamare, hepatice si renale a fost mai mare decat la animalele care au fost hranite controlat.

Rezultatele studiului au fost comentate in Daily Mail de dr. Michael Antoniou, biolog molecular la King’s College, din Londra, si expert in alimentele modificate genetic: „Se pare ca un numar foarte mare de tumori s-a dezvoltat mult mai repede si mult mai agresiv, in special la femele. Efectele asupra sanatatii animalelor sunt de-a dreptul socante”.

Studiul a fost efectuat de o echipa de la Universitatea din Caen si a fost analizat de mai multi oameni de stiinta independenti, pentru a garanta faptul ca experimentele au fost facute in conditii optime si ca rezultatele sunt, astfel, valide.

Rezultatele au aratat ca:

– Intre 50 si 80% dintre femele din primul grup au dezvoltat intre una si trei tumori mari la inceputul celei de-a 24-a luni de viata. Doar la 30% dintre cobaii din grupul controlat au aparut tumori.

– Pana la 70% dintre femelele cu tumori au murit prematur, in comparatie cu numai 20% in grupul controlat.

– Tumorile aparute la cobaii din grupul hranit cu porumb modificat genetic, femele sau masculi, erau de doua-trei ori mai mari decat la cei din celalalt grup.

– Tumorile au aparut la femele dupa 7 luni de la inceperea testelor cu porumb modificat genetic, in timp ce la cele din grupul controlat acestea au aparut abia dupa 14 luni.