Acasă Utile Cum vopsim ouale de Pasti in mod natural! Colorantul alimentar poate fi...

Cum vopsim ouale de Pasti in mod natural! Colorantul alimentar poate fi cancerigen

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Este cunoscut faptul ca vopseaua de oua poate sa patrunda prin coaja acestora si prin urmare, sa fie ingerata de oameni. Desi pe termen scurt nu are niciun efect vizibil, colorantul alimentar poate fi cancerigen, asa ca ar fi indicat sa il eviti pe cat posibil.

Acestea fiind spuse, ajungem la intrebarea principala: cum vopsim ouale in mod natural? Sfecla rosie este raspunsul, acesta fiind un colorant natural folosit chiar si de catre cofetarii care nu vor sa utilizeze ingrediente artificiale in deserturile lor. Intr-adevar, rosul obtinut nu va fi niciodata la fel de intens precum cel obtinut din vopselurile din comert, dar pana la urma nici un aspect natural nu este de lepadat, dimpotriva.

Ca sa obtii totusi o culoare cat mai tare, foloseste o cantitate mare de sfecla rosie, taiata cubulete. Pune bucatelele de sfecla intr-o cratita de dimensiuni mici sau medii, adauga ouale, apoi mai adauga un strat de sfecla si peste ele. Toarna apa astfel incat ouale sa fie complet in lichid si adauga si doua linguri cu otet alb, care ajuta la fixarea culorii pe suprafata acestora. Optional, inainte de a pune ouale la colorat, poti sa le speli cu mare grija cu putin detergent, pentru ca vopseaua naturala sa se prinda mai bine de coaja.

Dupa ce ai aranjat ouale, sfecla rosie si otetul, da drumul la foc si cand apa da in clocot, micsoreaza flacara si lasa ouale la facut intre 15 minute si o ora, in functie de nuante pe care vrei sa o obtii. De asemenea, pentru un rosu mai intens, poti sa lasi ouale in zeama de sfecla rosie peste noapte, la frigider, scrie bzi.