Acasă Sanatate Cele cinci moduri in care poti aborda un introvertit!

Cele cinci moduri in care poti aborda un introvertit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Introvertitii sunt prea familiarizati cu lupta zilnica de a se forta sa socializeze si de a fi un membru productiv al societatii atunci cand tot ce ar dori ar fi sa se invarta in pat pentru o carte buna. Introvertitii nu neaparat ca ii displac pe oameni, dar nu se pot descurca cu acestia in doze mari, asa cum o fac omologii lor extrovertitii. Ei au nevoie de mult mai mult timp pentru a se decomprima, pentru a contempla lumea si pentru a avea liniste fata de toate zgomotele si haosul coplesitor din societate de astazi.

Potrivit cercetatorilor, introvertitii reprezinta 16-50% din populatie. Asta inseama ca o buna parte a lumii trebuie sa incerce sa-si dea seama cum sa supravietuiasca intr-o cultura extrem de extrovertita  atunci cand aceste calitati nu se gasesc in mod natural la ei. Incercarea de a iesi din caracter doar pentru a te incadra asteptarilor societatii poate deveni destul de obositor si chiar poate duce la ceva cunoscut ca “epuizarea introvertitilor”.

Da, acesta este un lucru real si nu trebuie tratat superficial. Introvertitii au un sistem nervos foarte delicat, care poate deveni suprasolicitat de societate. Ei dispun de o energie limitata pentru a face fata situatiilor sociale, dar asta nu inseamna ca nu pot sa faca fata situatiilor cu mecanisme de coping.

Deci, cum pot introvertitii sa se ocupe de epuizare si chiar sa observe aceste episoade inainte ca acestea sa se intample.  Citeste in continuare pentru a afla cum poti sa faci fata epuizarii nervoase mai jos.

Acestea sunt cele CINCI moduri prin care poti face fata epuizarii introvertitilor:

1. Indeparteaza-te de oameni un pic

Introvertitii trebuie sa aiba timp de ei insisi in fiecare zi pentru a mentine o aparenta de sanatate. Ei nu au o toleranta ridicata pentru stimulii din lumea de astazi, asa ca pentru  a se decomprima si reincarca, momentele de singuratate sunt de o necesitate absoluta. Daca sunt lipsiti prea mult timp de singuratate, epuizarea este iminenta. Prin urmare, programarea unor 30 de minute zilnice de singuratate pot face minuni pentru sanatatea mintala.