Acasă Sanatate Ce se intampla cu creierul nostru in jurul varstei de 30 de...

Ce se intampla cu creierul nostru in jurul varstei de 30 de ani! Raspunsul te va pune pe ganduri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atitudinile, ratiunea si viziunile fiecaruia sunt strans legate de modul in care functioneaza creierul.

Acesta este sediul trairilor noastre, instrumentul constiintei, al vointei, al creativitatii ce poate acumula mereu cunostinte, poate dezvolta aptitudini noi, poate evolua.

Dar cand are loc cu adevarat evolutia creierului uman, cand ajunge acesta la maturitatea necesara, care sa ii permita sa stapaneasca procese precum atentia, perceptia, procesul de decizie si de asumare a riscurilor?

Cele mai mari dificultati pentru stabilirea momentului in care creierul este matur este descoperirea unui om al carui creier a ajuns la maturitate. Studiile recente bazate pe analiza dezvoltarii cortexului prefrontal, zona cerebrala a responsabilitatii, planificarii, prioritizarii si a stapanirii impulsurilor, sustin ca, creierul incepe ajunga la maturitate abia in a patra decada si anume in jurul varstei de 30 de ani.

Schimbarea majora in structura si evolutia creierului, care apare din adolescenta pana la varsta de 30 de ani este subtierea materiei cenusie si ingrosarea substantei albe.

Cresterea substantei albe reprezinta extinderea conectivitatii dintre regiunile diferite ale creierului. Partea creierului care continua sa se dezvolte este cortexul prefrontal. Aceasta zona a creierului localizata in partea frontala a capului este implicata in activarea unor factori importanti precum atentia, planificarea, luarea deciziilor, controlul, gandirea logica, dezvoltarea personalitatii si memoria pe termen scurt.

Drept urmare, indecizia persoanelor intre 20 si 30 de ani ar trebui sa fie vazuta ca o etapa normala in dezvoltare. „Pana la acea varsta, trebuie sa luam decizii destul de importante in privinta educatiei si a planurilor pentru cariera, a persoanei cu care sa ne casatorim sau daca mergem sau nu in armata si asta pana cand unele parti ale creierului nostru nu au ajuns la un stadiu complet de dezvoltare,” a explicat Jay Giedd, specialist in stiinte neurologice la Institutul american pentru sanatate mentala, arata antenasatelor.