Acasă Stirile zilei Stiinta Cand mori stii ca esti mort? Un nou studiu arata ca mintea...

Cand mori stii ca esti mort? Un nou studiu arata ca mintea functioneaza dupa ce corpul moare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Moartea tocmai a devenit si mai infricosatoare pentru „muritori” dupa ce oamenii de stiinta au dezvaluit ca oamenii sunt constienti ca sunt morti, deoarece constiinta lor continua sa functioneze dupa ce corpul a incetat sa mai arate semne de viata.

Asta inseamna ca, teoretic, cineva poate chiar sa auda moartea proprie, anuntata de medici. Afirmatia a fost facuta de Dr. Sam Parnia, directorul de cercetare critica si de resuscitare la NYU Langone School of Medicine din New York City. El si echipa sa au analizat persoanele care au suferit un stop cardiac, care au murit din punct de vedere tehnic, dar au fost ulterior resuscitate. Este cel mai mare studiu de acest gen realizat vreodata.

Unii dintre cei „reinviati” spun ca au fost complet constienti de discutii si de lucrurile care se petreceau in jurul lor, chiar si dupa ce au fost declarati morti. Aceste relatari au fost apoi verificate de personalul medical si de asistentii medicali care erau prezenti la acea data. Moartea este definita ca punctul in care inima nu mai bate si fluxul sanguin catre creier este intrerupt.

Dr. Sam Parnia a spus: „Din punct de vedere tehnic, asa vei obtine timpul mortii – totul se bazeaza pe momentul in care inima se opreste. „Odata ce se intampla acest lucru, sangele nu mai circula in creier, ceea ce inseamna ca functia creierului se opreste aproape instantaneu.

Cu toate acestea, exista dovezi care sugereaza ca exista o izbucnire a energiei creierului pe masura ce cineva moare. In 2013, cercetatorii de la Universitatea din Michigan au analizat semnalele electrice din interiorul creierului a noua sobolani anesteziati avand un atac de cord indus. Au vazut modele de activitate care sunt legate de o „stare hiper-alerta” in perioada scurta dupa moartea clinica.

Dr. Parnia a spus: „In acelasi mod in care un grup de cercetatori ar putea studia natura calitativa a experientei umane a „dragostei”, de exemplu, incercam sa intelegem trairile exacte pe care le intampina oamenii atunci cand trec prin moarte, pentru ca intelegerea ei va reflecta experienta universala pe care o vom avea toti cand vom muri „.

sursa: independent.co.uk