Acasă Sanatate Avertismentul unui nutritionist! Nicio mancare nu este sanatoasa! Vezi la ce alimente...

Avertismentul unui nutritionist! Nicio mancare nu este sanatoasa! Vezi la ce alimente trebuie sa fim atenti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un specialist din SUA dezvaluie adevarul din spatele industrie alimentare si felul in care sunt bombardati oamenii cu informatii confuze.

Sanatos este un cuvant ”falimentar”, avertizeaza Roxanne Sukol, specialist in medicina preventiva la Clinica Cleveland si autodidact in ceea ce priveste nutritia.

Salatele pe care ne place sa le laudam nu sunt ”sanatoase”, ci hranitoare. Problema tine de denumire, mancarea aducandu-ne nutrientii necesari pentru a fi sanatosi, insa daca am manca doar salata, de exemplu, ne-am imbolnavi. Astfel de denumiri ne arata doar cu ce ar trebui sa incepem.

”Mancarea noastra nu este sanatoasa. Noi suntem sanatosi. Mancarea noastra este hranitoare.Tin foarte mult la cuvinte. Cuvintele reprezinta cheia necesara oamenilor pentru a-si da seama ce ar trebui sa manance. Toata lumea este confuza”, spune Roxanne Sukol.

Anul trecut, FDA a trimis o notificare producatorului de batoane Kind prin care il anunta ca folosirea cuvantului sanatos pe ambalaj nu este potrivita din cauza grasimilor continute de produsul acestora. Kind a raspuns printr-o petitie facuta de cetateni pentru reevaluarea felului in care este definit cuvantul ”sanatos”, scrie Gandul.

Sa luam exemplul proteinelor, un cuvant pe care credem ca il cunoastem. Stim despre proteine ca sunt bune, ajutand la intarirea masei musculare. Acesta este motivul pentru care ”shake-urile de proteine” formeaza o afacere de miliarde de dolari. In schimb, jumarile de porc nu sunt vazute cu ochi buni pentru ca ne gandim ca acestea sunt foarte grase, insa pe langa stratul de grasime, acestea sunt o sursa la fel de buna ca oricare alta de proteine.

Rafinat sau purificat, insemnand fara impuritati, este un alt cuvant care naste confuzii. Rafinarea graului, de exemplu, duce la eliminarea fibrelor, fierului si a vitaminelor care fac graul hranitor si bun pentru organism. Din acest motiv, rezultatul trebuie imbogatit. Astfel, companiile adauga fierul pe care l-au eliminat prin procesul de rafinare, dar nu in cantitatea necesara, spune Sukol.

Ceea ce nu stim, adauga Sukol, este ca aceste completari, combinate cu lipsa fibrelor, ne vor afecta metabolismul pe termen lung, scrie Washington Post.

Concluzia ar ca vor fi sanatosi daca vom manca mancare nutritiva, in cantitatile potrivite, insa nu ar trebui sa ne bazam doar pe anumite super alimente sa faca totul in locul nostru. Alegerile noastre determina daca ceea ce mancam este cu adevarat sanatos sau ajungem sa ne facem mai mult rau crezand ca mancam ceea ce trebuie.