Acasă Sanatate Asta iti distruge sanatatea mai mult decat alcoolul, fumatul si saracia la...

Asta iti distruge sanatatea mai mult decat alcoolul, fumatul si saracia la un loc

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In zilele noastre se vorbeste tot mai mult despre calitatea vietii dar nu se tine cont aproape deloc de modul in care tehnologia ne-a influentat sanatatea prin simplul fapt ca ne determina sa nu mai facem efort fizic aproape deloc. Starea de sanatate fizica determina de cele mai multe ori si starea de sanatate psihica, iar amandoua ne dau un singur rezultat: calitatea vietii foate precara.

 

Sunt semne care se vad cu ochiul liber, desi uneori se instaleaza pe nesimtite. Slabirea continua si relativ rapida poate aparea dupa boli care se manifesta prin scaderea poftei de mancare, iar ingrasarea care poate duce la obezitate, se instaleaza de obicei lent si este un proces de acumulare care dureaza uneori ani sau chiar zeci de ani. Ambele procese slabire, ingrasare fata de limitele normale reprezinta factori de risc insemnati pentru sanatate.

 

Care este greutatea ideala corporala?

Greutatea ideala este greutatea ce se incadreaza in limitele considerate normale din punct de vedere medical si la care te simti multumit(a) de aspectul tau.

Greutatea normala masurata in kilograme (kg.) se calculeaza tinand cont de sex, inaltime, constitutie fizica, varsta si foarte important de Indicele de Masa Corporala (IMC) mai cunoscut si sub denumirea de Body Mass Index (BMI).

Greutatea corporala se schimba intre 25-60 de ani, in aceasta perioada modificandu-se si masa musculara. Pe masura ce inaintam in varsta metabolismul incetineste, iar necesarul de hrana pentru a ne pastra greutatea se reduce.

 

„Obezitatea distruge sanatatea mai mult decat alcoolul, fumatul si saracia.” (Doctor Lawrence May)

O slabire lipsita de riscuri si sigura este un proces lent si treptat. O slabire mai lenta in greutate este mai buna pentru organism, pentru ca la o slabire rapida organismul intra intr-un regim de „supravietuire” straduindu-se sa mentina grasimea ca sursa de energie de rezerva. Infometarea sau scaderea brusca a caloriilor consumate este perceputa de organism ca un pericol pentru viata.

greutatea ideala