Acasă World Anunt de ultima ora de la NASA! In Sistemul nostru Solar ar...

Anunt de ultima ora de la NASA! In Sistemul nostru Solar ar mai fi un „super-Pamant”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ipotetica Planeta X, denumita de unii Nibiru sau pur si simplu Planeta 9, se afla undeva la limitele Sistemului Solar, iar astronomii sunt determinati sa o gaseasca, conform unui comunicat al NASA in care se precizeaza ca au fost descoperite numeroase dovezi indirecte ale existentei acestei planete si ca devine „greu” sa ne imaginam Sistemul Solar fara aceasta lume nevazuta, informeaza Space.com.

Aceasta ipotetica planeta ar fi de aproximativ 10 ori mai masiva decat Terra si se afla la mare distanta, la marginea Sistemului Solar, de aproximativ 20 de ori mai departe de Soare decat planeta Neptun (care se afla la o distanta medie fata de Soare de 4,5 miliarde de kilometri). Astfel, Planeta 9 ar realiza rotatie completa in jurul Soarelui intr-un interval de timp de pana la 20.000 de ani. Desi inca nu a fost observata direct, astronomii au descoperit o serie de caracteristici ale Sistemului Solar care pot fi explicate cel mai bine de prezenta celei de-a 9-a planete, conform NASA.

„Exista in prezent cinci linii diferite de dovezi obtinute prin observatii care indica existenta Planetei 9”, sustine Konstantin Batygin, astrofizician si planetolog la Institutul Tehnologic din California (Caltech), din Pasadena. „Daca am renunta la aceasta explicatie si Planeta 9 nu ar exista, atunci am genera mai multe probleme decat am rezolva. Din start ar trebui sa rezolvam cinci noi probleme si ar trebui sa venim cu cinci teorii diferite pentru a le rezolva”, a adaugat el.

In 2016 Batygin si colegul sau, Mike Brown, astronom la Caltech, au publicat un studiu care isi bazeaza concluziile pe simularile computerizate ce au tinut cont de orbitele circumsolare neobisnuite pe care le au cateva dintre obiectele mari din Centura Kuiper, centura de asteroizi, comete si planetoizi ce se intinde dincolo de orbita planetei Neptun (de unde si denumirea de obiecte transneptuniene).

Mai exact, sase astfel de obiecte se deplaseaza in jurul Soarelui pe orbite eliptice care sunt indreptate in aceeasi directie, chiar daca fiecare dintre aceste obiecte se deplaseaza prin spatiu cu viteze diferite. in plus, orbitele celor sase obiecte transneptuniene au acelasi unghi de inclinare de 30 de grade prin raport cu planul relativ al orbitelor celor opt planete cunoscute din sistemul nostru solar.