Acasă Sanatate Alimentele care iti mentin tineretea si prelungesc viata

Alimentele care iti mentin tineretea si prelungesc viata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Editorii site-ului de sanatate wholeliving.com au intocmit o lista cu top 10 alimente anti-imbatranire pe care ar trebui sa le luam in considerare intr-o dieta sanatoasa.

1. Vegetalele contin acid folic, calciu si nutrienti care sustin sanatatea oaselor si a ochilor. dietele bogate in crucifere precum broccoli si varza reduc riscul pierderii memoriei si aparitiei cancerului.

2. Cereale integrale – sunt bogate in fibre, vitamine, minerale si antioxidanti; pot reduce riscul bolilor care apar o data ce inaintam in varsta precum boli cardiovasculare sau cancer. Datorita faptului ca se digera mai usor decat alte cereale procesate, cerealele integrale previn cresterea glicemiei si aparitia diabetului.

3. Fructele de padure: afine, mure, merisoare. Sunt bogate in antioxidanti numiti antocianine, care s-a demonstrat ca incetinesc dezvoltarea unor tipuri de cancere, imbunatatesc memoria, masa musculara si echilibrul.

4. Uleiul de masline. Contine antioxidanti si grasimi monosaturate cu proprietati antiinflamatorii, fiind un adevarat statement in dieta mediteraneeana. Cei care o urmeaza au sanse mai mici de a face boli cardiovasculare, cancer si alte boli legate de inaintarea in varsta.

5. Rosiile contin licopen, un antioxidant care ajuta la mentinerea tanara a pielii; pot reduce si riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer, printre care cancerul de ficat, stomac, prostata, si a bolilor de inima.

6. Nucile si migdalele au in compozitie grasimi sanatoase si proteine benefice pentru sanatatea cardiovasculara si a creierului. Compusii din nuci elimina inflamatia din corp.

7. Strugurii rosii sunt bogati in resveratrol, un antioxidant despre care s-a dovedit ca poate prelungi viata animalelor din laborator. Resveratrolul are proprietati antiinflamatorii si anticoagulante, ceea ce ar putea explica de ce vinul rosu este bun pentru sanatate.

8. Pestele furnizeaza alimentatiei tale acizi grasi omega 3 care combat inflamatia din corp. Persoanele care mananca mai multe portii de peste pe saptamana au un risc mai scazut de a face Alzheimer si infarct.

9. Ceaiurile verzi si albe contin EGCg, unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Numeroase studii au legat consumul de ceai de incidenta mai mica a bolilor de inima, cancer si Alzheimer.

10. Condimentele (turmeric, ghimbir) au compusi antiimflmatorii care pot reduce riscul de Alzheimer. Substantele antioxidante din usturoi si ceapa te pot feri de cancer si de bolile de inima, iar scortisoara micsoreaza nivelul glicemiei.

Sursa: andreearaicu.ro