Acasă Utile 10 motive pentru care nu reusesti sa slabesti!

10 motive pentru care nu reusesti sa slabesti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii ne dorim sa mai pierdem cateva kilograme atunci cand simtim ca ne miscam mai greu, respiram cu dificultate sau nu mai aratam la fel de bine ca inainte. In multe cazuri eforturile, unori disperate, de a mai pierde cateva kilograme raman fara un rezultat multumitor. Oricat te straduiesti nu reusesti sa slabesti.

Ei bine, in acest caz e posibil sa faci una sau mai multe dintre urmatoarele greseli:

1. Nu te hidratezi cat trebuie
Am început cu hidratarea pentru ca este foarte importanta pentru organism fiindca fiecare celula are nevoie de apa pentru a funcționa corect. Deci si procesele metabolice. Asta pe de o parte. În plus, deshidratarea duce la senzație de foame, adica vei confunda setea cu foamea. Ți se poate parea ciudat dar asa este. Pentru a fi sigur(a), soluția este ca atunci cand ți-e foame sa bei niste apa apoi sa astepți macar jumatate de ora. Daca în continuare îți este foame, abia atunci mananci.

2. Mananci sanatos dar prea mult
Multe alimente sanatoase au aport caloric foarte mare. De exemplu toata gama de nuci. Sunt surse nemaipomenite de grasimi sanatoase si trebuie neaparat sa-i asigur organismului o cantitate suficienta de grasimi dar sunt, în acelasi timp, bombe calorice. 100 de grame de migdale sau de alune au aproape 700 de calorii!! Ca sa nu mai vorbim despre cajou sau nuci braziliene. La fel si avocado. Foarte sanatos dar un singur fruct are în jur de 200 de calorii.

3. Nu mananci cand si cum trebuie
Un regim alimentar organizat este, de asemenea, esențial atunci cand vrei sa slabesti. Chiar daca ți se pare mult, trebuie sa mananci 3 mese principale si 2 gustari. Adica sa mananci porții mici si dese. În primul rand, asta te va ajuta sa nu te îndopi si sa nu mananci mai mult decat ai nevoie. Mai ales la cina.

Micul dejun este obligatoriu si trebuie sa fie cea mai consistenta masa a zilei. Cea mai mare greseala este sa-l sari. Din acelasi motiv pentru care gresit este si sa nu-ți alimentezi organismul atunci cand are nevoie: de exemplu înainte de un antrenament. Explicația este simpla: da-i corpului calorii atunci cand are nevoie de ele, cand are activitate. Atunci vei manca si el le va consuma, le va folosi pentru dezvotarea masei musculare care consuma, la randul ei, mai multe calorii. Altfel, daca organismul nu are combustibil, la efort va arde… masa musculara nu grasimi. Plus ca va intra în regim de avarie si se va apuca sa-si faca rezerve. Ai ghicit! Sub forma de grasime.

4. Nu mananci suficiente fibre
Fibrele sunt cele care ajuta tranzitul intestinal. O digestie lenta duce la formarea depozitelor de grasimi. Orice problema gen constipație sau diaree indica un dezechilibru metabolic si trebuie sa te preocupe. Deci ai nevoie de o dieta bogata în legume! Asta este prima regula. Cerealele integrale sau nautul, de exemplu, sunt, de asemenea, foarte bune pentru stimularea digestiei.

5. Strici mancarea sanatoasa
Bucataria moderna este plina de obiceiuri nesanatoase. Cum ar fi toppingurile si dressingurile. Daca, de exemplu, o salata o inunzi cu un dressing de branza franțuzeasca, sa zicem, sau maioneza, eventual îi mai adaugi si crutoane, ai obținut sute de calorii. S-a dus naibii ideea de salațica usoara si cu puține calorii. De asemenea, 100 de grame de cartofi, de exemplu, copți sau fierți au în jur de 80 de calorii, prajiți au 400! Cam asta este diferența.

6. Consumi alimente dietetice dar care sunt nesanatoase
Alimentele dietetice, si includ aici si bauturile sau înlocuitorii sintetici pentru zahar, sunt una dintre cele mai mari capcane. În primul rand pentru ca cele mai multe conțin mulți aditivi alimentari foarte nocivi si care duc, pana la urma, la cresterea în greutate, iar, pe de alta parte fiindca, în majoritatea cazurilor, aceste produse nu țin de foame si ajungi, pana la urma, sa mananci mai mult.

7. Nu iei în calcul bauturile
Bauturile au calorii deci trebuie sa le iei în calcul ca pe orice alt aliment. Nu mai vorbim despre sucurile îmbuteliate care mai vin si cu tot felul de aditivi sintetici.

8. Nu faci suficienta miscare
Miscarea este foarte importanta. O data pentru ca arde calorii, apoi pentru ca ajuta la intensificarea proceselor metabolice. Depinde, însa, si cata miscare faci. E adevarat ca oricata miscare e buna decat deloc, dar o plimbare de 15 minute pe zi nu va face minuni, trebuie sa fii constient(a) de asta.

9. Nu faci antrenamentele potrivite
Daca faci miscare, mai conteaza si ce fel de antrenamente faci. E adevarat ca, pentru slabit, ai nevoie de exerciții de tip cardio, adica alergare, bicicleta, sarit coarda, urcat scari etc, dar foarte importante sunt si exercițiile funcționale cu propria greutate, adaugarea de greutați pentru a mari intensitatea sau antrenamentele de tip HIIT (High Intensity Interval Training). Acestea vor stimula metabolismul si vor duce la cresterea masei musculare care, asa cum am mai spus de nenumarate ori, consuma mai mult.

10. Nu te odihnesti suficient
Am vorbit si cu alte ocazii despre importanța odihnei, mai ales atunci cand vrei sa slabesti. Organismul are nevoie sa se refaca iar orice privațiune îl va baga în starea de autoaparare. Adica îsi va încetini toate procesele si se va apuca sa-si faca provizii. Plus ca oboseala se traduce printr-o pofta marita de mancare dar si dezechilibre hormonale cu acelasi efect.

Sursa:andreesava