Acasă Stirile zilei Stiinta ZECE Mistere nerezolvate ale umanitatii! Vor fi dezlegate vreodata?

ZECE Mistere nerezolvate ale umanitatii! Vor fi dezlegate vreodata?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Misterele lumii sunt captivante pentru toate generatiile de oameni de stiinta, care incearca sa le dezlege. Nu exista un moment prielnic sa citesti despre noi si captivante mistere, deoarece o astfel de lectura este intotdeauna provocatoare. Va prezentam mai jos cateva mistere nerezolvate ale umanitatii, potrivit listverse.com:

1practicile samanice

10. Practicile samanice Figura mistica a samanului exista in cultura umana de mii de ani pe aproape toate continentele lumii si totusi originea si natura puterilor samanilor nu au fost inca pe deplin explicate. Respins, in general, de comunitatea stiintifica, samanismul continua totusi sa joace un rol important atat in tamaduire, cat si in divinatie in locuri indepartate si izolate ale lumii, cum sunt padurea tropicala din Amazonia si regiunile tribale din Mongolia. Samanismul continua totusi sa joace un rot important atat in tamaduire, cat si in divinatie… Cuvantul saman provine din limba triburilor tunguse din Rusia siberiana, dar practica samanismului este raspandita pe tot globul. El are numeroase variante: exista samanismul turcic, mongol, manciuriano-tungus, coreean, japonez, fino-ugric, amerindian, celtic si african, dar toate sunt modelate pe baza acelorasi principii de baza. Perceput astazi ca un fel de vraci, samanul se bucura in vechime de respect in calitate de vindecator si de sfatuitor si era in multe privinte un fel de psihoterapeut primitiv. Oamenii ii consultau pe samani pentru a se vindeca de bolile lor fizice, mintale sau emotionale, ori pentru a descoperi secretele viitorului si ale trecutului.

[vc_smkwp_posts number=”5″]
[vc_facebook type=”button_count”][vc_tweetmeme type=”horizontal”][vc_googleplus][vc_pinterest]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Samanul reusea sa joace aceste roluri actionand ca o punte psihica intre lumea aceasta si cea de dincolo. Elementul central al principiului samanismului este conceptul „zborului sufletului”. Orice tamaduitor sau tamaduitoare ale carei practici se centreaza pe principiul sufletului care zboara este considerat saman. Acesti oameni credeau ca o parte din sufletul omenesc poate sa paraseasca trupul – de exemplu, atunci cand acesta doarme si viseaza. Pentru a-i ajuta pe altii, samanul trebuie, mai intai, sa-si elibereze propriul suflet, ajungand in cadrul acestui proces la asa-numita „stare de extaz”. Aceasta stare de constienta modificata poate fi provocata prin diverse mijloace, adesea combinate intre ele, cum ar fi cantatul inganat repetitiv, rapaiala tobei sau meditatia intensa. Samanii aveau cunostinte ample despre natura, mai ales despre flora si foloseau plante sau ciuperci halucinogene pentru a induce starea de vis. Aceste substante sunt adesea foarte otravitoare, astfel ca samanul risca sa intre in coma, in colaps sau chiar sa moara. Odata ajuns in aceasta stare asemanatoare cu transa, samanul poate sa comunice cu lumea nevazuta a spiritelor. Convinsi ca toata cunoasterea este cuprinsa in natura insasi, samanii consulta stancile, copacii si pamantul si vorbesc cu spiritele puternice ale animalelor pentru a dobandi informatii utile.