iisus minuni

Zece MINUNI savarsite de Iisus! FOTO

Cu toate ca si voi stiti cel putin una dintre aceste minuni savarsite de Iisus in scurta sa sedere pe Pamant, putini sunt cei care le stiu pe toate. Noi ne vom rezuma doar la zece, urmand ca voi sa completati, in sectiunea de comentarii, minunile pe care le stiti si care nu au aparut in aceasta lista. Ordinea este pur intamplatoare:

1Apa schimbata in vin la nunta din Cana10. Apa schimbata in vin la nunta din Cana

1. Si a treia zi s-a facut nunta in Cana Galileii; si mama lui Iisus era acolo.

2. Si a fost chemat si Iisus la nunta, precum si ucenicii Sai.

3. Si sfarsindu-se vinul, mama lui Iisus a zis catre El: „Nu mai au vin…”.

4. Si Iisus i-a zis: „Ce ne priveste, femeie, pe Mine si pe tine? Ceasul Meu inca n-a venit”.

5. Mama Sa le-a zis slujitorilor: „Orice va va spune El, faceti!”

6. Si erau acolo sase vase de piatra, puse pentru curatirea Iudeilor, care luau cate doua sau trei vedre.

7. Zisu-le-a Iisus: „Umpleti vasele cu apa!” Si le-au umplut pana sus.

8. Si le-a zis: „Scoateti acum si aduceti-i nunului!” Iar ei i-au dus.

9. Si dupa ce nunul a gustat apa care se facuse vin – si el nu stia de unde este, ci doar slujitorii care scosesera apa stiau – l-a chemat nunul pe mire

10. si i-a zis: „Orice om pune intai vinul cel bun si, cand se ametesc, pe cel mai slab; dar tu ai tinut vinul cel bun pana acum”.

11. Acest inceput al minunilor l-a facut Iisus in Cana Galileii si Si-a aratat slava Sa; si au crezut intr’Insul ucenicii Sai.

12. Dupa aceea S’a coborat in Capernaum, El, precum si mama Sa si fratii Sai si ucenicii Sai; si n’au ramas acolo multe zile.

13. Si Pastile Iudeilor erau aproape si Iisus S’a suit la Ierusalim.

14. Si a gasit sezand in templu pe cei ce vindeau boi si oi si porumbei si pe schimbatorii de bani.

15. Si facand un bici de streanguri, i-a scos pe toti afara din templu, si oile, si boii, iar schimbatorilor le-a varsat banii si le-a rasturnat mesele;

16. si celor care vindeau porumbei le-a zis: „Luati acestea de aici! Nu faceti casa Tatalui Meu casa de negutatorie!”

17. Si ucenicii Sai si-au adus aminte ca este scris: Ravna casei Tale m’a mancat.

18. Dar I-au raspuns Iudeii, zicand: „De vreme ce tu faci acestea, ce semn ne arati?”

19. Iisus le-a raspuns si le-a zis: „Daramati templul acesta si’n trei zile il voi ridica”.

20. Si au zis Iudeii: „In patruzeci si sase de ani s’a zidit templul acesta! Si tu il vei ridica in trei zile?…”.

21. Dar El le vorbea de templul trupului Sau.

22. Deci, cand a inviat din morti, ucenicii Sai si-au adus aminte ca El zisese aceasta si au crezut Scripturii si cuvantului pe care-l spusese Iisus.

23. Iar cand era in Ierusalim, la sarbatoarea Pastilor, multi au crezut intru numele Lui, vazand minunile pe care le facea.

24. Dar El, Iisus, nu se incredea in ei, pentru ca-i cunostea pe toti

25. si nu avea nevoie sa-i dea cineva marturie despre om, fiindca El Insusi cunostea ce era in om.

ARTICOLE IN TOP

Gratiere prin COMUTAREA PEDEPSEI! SRDO lanseaza spre dezbatere un proiect de lege care promite O ALTERNATIVA LA PUSCARIE

Gratiere prin COMUTAREA PEDEPSEI! SRDO lanseaza spre dezbatere un proiect de lege care promite O ALTERNATIVA LA PUSCARIE


Inchisorile sunt pline ochi, iar Romania nu mai pridideste sa plateasca, pentru tot felul de condamnari, la CEDO, in ce priveste incalcarea drepturilor omului in regim penitenciar. In aceste conditii, un avocat de curaj lanseaza pentru dezbatere un foarte interesant proiect legislativ care... promite "gratiere prin comutarea pedepsei".
La Palatul Parlamentului, maine, cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului, va fi lansata spre dezbatere o foarte interesanta propunere de lege privind "Gratierea unor pedepse cu inchisoarea sub forma comutarii acestora in amenda sau munca in folosul comunitatii". Propunerea vine din partea unei organizatii a drepturilor omului. Este vorba despre Societatea Romana pentru Drepturile Omului (SRDO), al carei presedinte executiv, avocatul Artin Sarchizian, a pus la dispozitia "ring" acest proiect care, dupa o dezbatere publica menita sa-l faca inteles si agreat atat de politicieni cat si de societate in ansamblu, ar putea deveni o lege care sa-i impace si pe cei care se opun "iertarii", dar si pe cei care, pentru ca au gresit si au fost condamnati definitiv, sunt dispusi... "sa plateasca", dar nu ne-aparat... "dupa gratii".


Comutarea pedepselor de pana la 5 ani
Practic, acest proiect de lege initiat de SRDO propune "comutarea pedepselor celor condamnati la pedeapsa inchisorii de pana la 5 ani, precum si a pedepselor de pana la 8 ani aplicate persoanelor care au implinit 70 de ani, femeilor gravide, persoanelor cu copii in intretinere cu varsta de pana la 5 ani si persoanelor diagnosticate cu boli incurabile in pedeapsa amenzii".
Cat inseamna o zi-amenda
Ce ar insemna aceasta amenda se explica foarte clar: "Amenda consta in suma de bani pe care condamnatul este obligat sa o plateasca statului. Cuantumul amenzii se stabileste prin sistemul zilelor-amenda. Suma corespunzatoare unei zile-amenda, cuprinsa intre 10 lei si 500 lei, se inmulteste cu numarul zilelor-amenda, care se va raporta la pedeapsa aplicata si comutata ori la restul de pedeapsa ramas neexecutat". Initiatorul acestui proiect, avocatul Artin Sarchizian, ne-a explicat: "Acesta lege ar trebui sa tina cont de vointa societatii care e clar ca nu doreste iertarea. Iar noi nu iertam, ci comutam pedeapsa. Ai gresit, platesti. Daca nu poti sa platesti, muncesti in folosul comunitatii".
Cine nu poate beneficia de acest tip special de gratiere
Pentru a se evita confuziile, interpretarile gresite sau chiar abuzurile, proiectul "Sarchizian" explica foarte clar cine nu poate beneficia de acest tip de gratiere. "Recidivistii si cei care s-au sustras de la executarea pedepsei nu trebuie sa beneficieze de gratiere. Nu sunt vizati de acest proiect cei condamnati pentru: infractiuni contra sigurantei statului; infractiuni de omor;
infractiuni de vatamare corporala grava; loviri sau vatamari cauzatoare de moarte; viol; act sexual cu un minor; perversiune sexuala; incest; talharie; tortura; represiune nedreapta (...)". Va prezentam alaturat (in exclusivitate), proiectul de lege propus de avocatul Sarchizian (si colaboratorii sai), proiect in care se poate vedea lista completa a infractiunilor care n-ar trebui sa beneficieze de acest tip special de gratiere pe care SRDO il propune dezbaterii publice. Daca, dupa dezbatere, unul sau mai multi politicieni ar considera interesanta aceasta propunere si ar transforma-o intr-un proiect de lege, atunci inseamna ca initiativ SRDO si-a atins scopul.
"Teoretic, propunerea noastra ar trebui sa aiba succes pentru ca ii impaca si pe cei care sunt impotriva ideii de a-i ierta pe cei condamnati si, practic, vine si ca o solutie pentru descongestionarea penitenciarelor." - AV. ARTIN SARCHIZIAN, presedinte executiv SRDO
"In cazul in care pedeapsa amenzii nu poate fi executata in tot sau in parte, din motive neimputabile persoanei condamnate, cu consimtamantul acesteia, instanta inlocuieste obligatia de plata a amenzii neexecutate cu obligatia de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, persoana nu poate presta aceasta munca. Unei zile-amenda ii corespunde o zi de munca in folosul comunitatii." - PROIECTUL DE PROPUNERE LEGISLATIVA (Fragment)
"Nu vrem ca acest demers sa porneasca sub forma unei initiative cetatenesti pentru ca este greu sa stranga un numar suficient de semnaturi. Prezentam acest proiect parlamentarilor si cine vrea sa si-l insuseasca poate sa o faca. Noi nu ne arogam paternitatea. Sa-si insuseasca proiectul cine vrea, dar dupa ce va fi dezbatut public." - AV. ARTIN SARCHIZIAN, presedinte executiv SRDO

Ei stiu sa NE VANDA! Cum fac strainii BANI de pe urma TRADITIILOR ROMANESTI

Ei stiu sa NE VANDA! Cum fac strainii BANI de pe urma TRADITIILOR ROMANESTI


Faima costumelor populare romanesti si, implicit, a iilor a depasit de mult granitele tarii. Cum era si de asteptat, acestea au invadat cunoscute site-uri din strainatate si, surprinzator, nu sunt scoase la vanzare doar de conationalii nostri.
Costumele traditionale au ajuns, pare-se, la mare cautare peste hotare. Nu de putine ori, chiar vedete de la Hollywood au fost surprinse purtand bluze inspirate de iile noastre. Drept urmare, pe site-urile de specialitate din strainatate, oferta este extrem de generoasa. De exemplu, pe eBay, un comerciant din Statele Unite ale Americii cere aproximativ 450 de dolari pentru un costum traditional din Sibiu si 315 dolari pentru un costum popular barbatesc, in timp ce o vesta brodata din zona Transilvaniei costa 250 de dolari. De asemenea, o persoana din Germania a scos la vanzare un costum traditional romanesc cu aproximativ 308 dolari, iar alta din Israel cere 89 de dolari pentru o ie.


Confectionate de romani, vandute de americani
O firma din Nashua (New Hampshire, Statele Unite ale Americii) vinde mai multe modele de ii si specifica faptul ca acestea sunt realizate manual in Romania pentru respectivul brand. Cea mai ieftina ie, dupa cum se poate vedea pe site-ul carpatina.com, costa 89 de dolari, iar cea mai scumpa, 124 de dolari.
Varianta "Made in China"
Si pe site-ul Alibaba, o firma de confectii din China vinde ii brodate, 100% din bumbac, inspirate de cele romanesti. Pretul uneia nu trece de 8 dolari, insa pot fi cumparate doar angro, cel putin 300 de bucati. Mai mult, firma in cauza se lauda ca are capacitatea de a produce nu mai putin de 50.000 de ii pe luna.
Covor taranesc de 999 de dolari
Pe langa costume populare si ii, pe site-ul eBay sunt scoase la vanzare si covoare traditionale romanesti, preturile ajungand la cateva sute bune de dolari. De exemplu, un vanzator din SUA cere pe un covor rosu din lana, din zona Transilvaniei, 999 de dolari.
178 de dolari a costat o ie, on-line, la un magazin de haine vintage din Portland, Oregon.