Acasă Sanatate Uite 7 Tratamente NATURALE pentru a SCAPA de ACNEE

Uite 7 Tratamente NATURALE pentru a SCAPA de ACNEE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acneea nu mai este de mult timp o problema doar a adolescentilor. Persoane de toate varstele sufera de aceasta afectiune a tenului.

Daca ai o piele sensibila, iar inesteticele cosuri iti dau bataie de cap, trebuie sa stii ca tenul tau are nevoie de o ingrijire speciala.

Un ten curat tine cosurile departe

De cele mai multe ori, acneea se formeaza din cauza secretiei abundente de sebum. In contact cu impuritatile si machiajul, sebumul se transforma in puncte negre si cosuri. Tocmai de aceea, primul pas in tratarea acneei este curatarea tenului. Demachiantul si lotiunea tonica nu trebuie sa-ti lipseasca. Nu lasa in nicio noapte tenul necuratat, nu vei face altceva decat sa agravezi situatia.

Lotiunea tonica trebuie sa fie una speciala pentru tenul acneic. Astfel de produse contin acid salicilic, ingredient care ajuta la vindecarea fetei.
De asemenea, ai foarte mare gija la cremele hidratante pe care le folosesti. Unele dintre ele iti pot accentua eruptiile.

Foloseste produse cosmetice speciale pentru problemele tale, care sa contina ingredienti ca: peroxidul de benzoil, acid salicilic, zinc, agenti antibacterieni sau galbenelele (cunoscute pentru calitatile lor antiseptice).

Masca cu aspirina, ieftina si eficienta

Aspirina este un medicament care nu numai ca te poate scapa de durerile de cap, dar te poate ajuta si in lupta ta impotriva cosurilor. Dizolva o aspirina efervescenta in suc de lamaie. Amesteca aspirina dizolvata cu 2 lingurite de argila pana se formeaza o pasta. La sfarsit, adauga doua lingurite de miere si amesteca pana se omogenizeaza.

Pasta obtinuta se aplica pe tenul curatat si se lasa sa actioneze aproximativ 20-30 de minute. Clateste cu apa calduta. Daca nu vrei sa folosesti apa de la robinet pentru clatire (ceea ce e indicat) poti sa clatesti cu o infuzie de musetel sau de brusture.

Frunzele de varza lupta impotriva acneei

Sucul de varza are un continut bogat de vitamina C, minerale si sulf organic, care au rolul de a preveni uscarea si iritarea pielii. De aceea, varza poate fi un aliat de nadejde. Se zdrobesc cateva frunze de varza si se aplica pe tenul curat, lasandu-le sa actioneze 15–20 de minute. Dupa, tenul se clateste cu infuzie de musetel sau galbenele.

Masca cu argila

Argila este un ingredient minune cand vorbim despre acnee. De aceea, nu trebuie sa-ti lipseasca din casa. Amesteca doua linguri de argila cu putina zeama de lamaie sau cu apa plata pana la omogenizare. Aplica pe tenul curat si lasa sa actioneze timp de 30 de minute, pana se usuca. Se indeparteaza cu ceai de musetel. Dupa o astfel de masca este indicat sa folosesti o crema hidratanta deoarece argila usuca tenul.

Pasta de dinti curata si cosurile

Chiar daca iti vine greu sa crezi, pasta de dinti te poate ajuta sa scapi de cosuri. Insa, e bine sa o folosesti local, doar atunci cand iti apare un cos sau doua si vrei sa le usuci peste noapte. Aplica pasta de dinti direct pe cos si lasa sa actioneze toata noaptea. Dimineata sterge cu o discheta demachianta si lotiune tonica.

Usturoi si pe fata

Usturoiul este un remediu ce nu trebuie sa-ti lipseasca din tratamentul acneei, datorita proprietatilor sale antiseptice. Tot ce ai de facut este sa freci usor cosurile cu un catel de usturoi taiat in jumatate si vei simti o ameliorare.

Castravetele te ajuta

Daca ai sa citesti cu atentia ingredientele folosite in cremele antiacnee ai sa observi ca in cele mai multe castravetele este prezent. Asa ca, foloseste-l proaspat. Aplica pe fata un castravete ras timp de 15-20 minute, dupa care indeparteaza cu apa calduta. Este un excelent tonic pentru tenurile acneice si previne aparitia cosurilor si punctelor negre.

Daca vrei sa scapi de acnee nu ocoli aceste tratamente naturale pentru tenul tau. Foarte important este sa nu abandonezi dupa doar o saptamana de folosire.

Incearca sa introduci in ritualul tau zilnic de ingrijire aceste masti. Si nu uita sa cureti zilnic zonele afectate.