1taga

Tu ce card ai? Daca ai acest card atunci bancomatul te seaca de bani!

In ultimii ani, in Romania a luat avant afacerea cardurilor preplatite, care ofera avantajul unui card care poate fi alimentat cu orice suma, fara a fi nevoie de deschiderea unui cont.

Cardurile preplatite au si o latura paguboasa, de care multi posesori nici nu stiu: comisioanele. Fie ca este vorba despre comisionul pentru incarcarea cardului sau cel perceput pentru retragerile de numerar, romanii pierd, cu fiecare drum la bancomat, chiar si 5,5 lei de pe cardurile preplatite.

Cardurile preplatite sunt produse bancare folosite in strainatate pentru atragerea unor clienti care nu au, in general, relatii comerciale cu institutiile de credit. Cu alte cuvinte, nu au conturi curente sau carduri la banci. Exista si in Romania astfel de produse, insa comisioanele de retragere sau cele de administrare a cardurilor preplatite sunt in unele cazuri mai ridicate decat cele percepute de banca pentru un card obisnuit, scopul acestor produse fiind acela a de impulsiona plata directa cu cardul.

Gift Card BRD

BRD, a doua cea mai mare banca din Romania din punct de vedere al activelor, a lansat recent doua carduri preplatite. Unul dintre acestea, BRD Gift Card este destinat clientilor care nu stiu ce cadouri sa le faca celor dragi de Sarbatori.

Cardul costa 10 lei si poate fi alimentat cu o suma curpinsa intre 50 de lei si 1.000 de lei. Produsul este valabil un an, insa banii nu pot fi retrasi de la ATM. Cardul este nenominal si poate fi folosit pentru a plati la comercianti, nu insa si pentru plati online sau in strainatate. Clientul poate totodata sa-si interogheze soldul, sa-si schimbe PIN-ul si sa vada ultimele zece operatiuni facute.

Al doilea card preplatit, BRD card prepaid reincarcabil, costa 20 de lei. Acesta poate fi alimentat cu sume cuprinse intre 50 de lei si 10.000 de lei. Este valabil trei ani, iar reincarcarea costa 5 lei. Pentru platile la comercianti banca nu percepe niciun comision, insa retragerea de numerar de la ATM-urile BRD costa 5 lei, iar de la alte bancomate 1% din valoarea tranzactiei plus 4 lei.

Comisioanele sunt ceva mai ridicate decat cele aferente cardurilor obisnuite emise de BRD. Spre exemplu, la majoritatea cardurilor in lei, banca percepe un comision de retragere de 0,2%, minimum 0,5 lei de la ATM-urile din reteaua proprie. Astfel, la o retragere de 100 de lei, comisionul la un card obisnuit este de 50 de bani, fata de 5 lei cat se percepe in cazul cardului preplatit reincarcabil.

Cele doua produse preplatite nu pot fi folosite pentru plata facturilor.

Cardul de debit preplatit Visa Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank a lansat in vara anului 2009 doua carduri preplatite, cardul nominal cu un soldmaxim de 10.000 de lei si cardul nenominal, cu un sold maxim de 6.000 de lei. Ambele au un comision zero pentru platile online sau la comercianti.

Costul cardurilor preplatite este de 18 lei. Incarcarea initiala minima este de 10 lei. Comisionul de tranzactie este zero in Romania si 1% din valoarea tranzactiei in strainatate.

Comisionul lunar de administrare este de 8 lei, cu exceptia primei luni pentru care nu se percepe acest comision.

Taxa de reincarcare este de 3,65 de lei, iar taxa de retragere numerar de la ATM este de 5,5 lei, respectiv 12,75 lei, plus 1% din valoarea tranzactiei, in situatia in care banii sunt scosi de la un bancomat din strainatate. Totodata, taxa de interogare a soldului este de 1,25 de lei.

Detinatorii acestor tipuri de carduri pot folosi serviciul mobil integrat YAP pentru a transfera bani sau pentru a-si verifica soldul de pe telefonul mobil, prin intermediul unui SMS.

Pentru emiterea unui card de debit obisnuit, in lei, taxa perceputa de Raiffeisen Bank este de 15 lei, in timp ce taxa anuala de administrare este de 20 de lei, circa 1,6 lei pe luna, ambele mai mici decat cele aferente cardurilor preplatite.

Depunerea initiala minima este de 35 de lei, iar comisionul de retragere este de 0,2%, minimum 0,2 lei in reteaua bancii. Practic, pentru retragerea sumei de 100 de lei, comisionul este de 20 de bani, fata de 5,5 lei in cazul cardului preplatit.

Cardul preplatit Carrefour MasterCard

In 2010, Carrefour a fost primul comerciant din Romania care a lansat, in parteneriat cu Raiffeisen si sub sigla MasterCard, un card preplatit.

Cardul se poate ridica de la orice hypermarket Carrefour si poate fi folosit pentru plati online sau la comercianti. Totodata, banii pot fi retrasi de la orice bancomat care afiseaza sigla MasterCard.

Comisioanele sunt similare celor percepute pentru cardurile preplatite de la Raiffeisen, insa costurile emiterii cardului si comisionul lunar de administrare sunt ceva mai scazute, de 10 lei, respectiv de 6 lei pe luna, cu exceptia primei luni care este gratuita.

Cardul poate fi alimentat cu sume cuprinse intre 10 lei si 2.500 de lei.

Posta Romana Cashplus MasterCard

Posta Romana a lansat in 2009 un card de debit preplatit, de uz general. Cardul costa 18 lei. Comisionul lunar de administrare este de 4,95 lei.

Cu ajutorul acestui produs se pot efectua tranzactii de alimentare sau de retragere de numerar, precum si plati la comercianti sau pe internet.

Cardul se poate incarca la orice oficiu postal din tara. „Daca faci cumparaturi si platesti cu cardul vei primi inapoi 1% din valoarea tranzactiei (BonusCash). Dupa ce totalul cumulat al cumparaturilor ajunge la 1000 lei, procentul BonusCash devine 0,5%”, se arata pe site-ul companie.

Posta Romana pune la dispozitie doua astfel de produse, unul nominal si unul nenominal. Pentru cardul nominal, limita maxima de alimentare este de 10.000 de lei, iar pentru cel nenominal, de 6.000 de lei.

Totodata, pentru retragerile de la ATM, limita cardului preplatit nenominal este de 250 de lei pe zi, iar al cardului nominal de 1.000 de lei pe zi.

Sursa: gandul.info

ARTICOLE IN TOP

DOCUMENTE-SOC! Cum A CHELTUIT TARTACUTA

DOCUMENTE-SOC! Cum A CHELTUIT TARTACUTA "Mana lunga" BANII CETATENILOR sectorului 3


Presa a facut, recent, dezvaluiri despre intentiile fostului viceprimar al sectorului 3 Victor Tartacuta de a impune, in detrimentul liberalilor, candidatul la alegerile locale din 2016, dar si ce avere impresionanta a acumulat acesta. Astazi va prezentam doar cateva dintre contractele din banii sectorului 3 incheiate sub obladuirea lui Tartacuta, zis si "Mana lunga", care explica, poate, progresul financiar al acestuia.
V-ati intrebat vreodata cat a costat amplasarea unui stalp metalic de iluminat de patru metri inaltime in perioada 2008-2012, in care "Mana lunga" era viceprimarul sectorului 3? "Doar" 6.200 de lei (vezi foto). La acesti bani se adauga si 200 de lei pentru realizarea fundatiei de beton. Contractul, in valoare totala de aproximativ un milion de lei, a cuprins nu mai putin de 58 de astfel de stalpi care au fost montati in Parcul "Al. I. Cuza" in perioada in care Tartacuta se "ocupa" de bunastarea sectorului 3.


Cismea de 700 de euro
Tot in Parcul "Al. I. Cuza", un metru patrat de tartan in vremea lui "Mana lunga" costa 2.200 de lei, iar o cismea de fonta, menita a potoli setea celor care se plimba prin parc, 3.200 de lei (n.r. - aproximativ 700 de euro la cursul de astazi, foto). Tot in parcuri au fost amplasate mii de cosuri de gunoi la preturi exorbitante (foto). Pare incredibil pentru un cetatean care castiga, in medie, 600 de euro pe luna ca un cos de gunoi metalic a costat cat salariul sau pentru o luna de munca...
Reteaua lui Tartacuta e inca la butoane
Chiar daca, in 2012, conducerea primariei a fost schimbata, o parte a functionarilor care slujeau interesele lui "Mana lunga" au ramas pe pozitii, Tartacuta avand in prezent oameni infiltrati (chiar rude ale sale) in aparatul executiv al primariei, care au grija mai mult de interesele lor de grup decat de cele ale comunitatii.
Sotia lui Tartacuta, afaceri cu familia Prigoana
Relatia dintre familiile Tartacuta si Prigoana pare sa fi fost una stransa daca ne referim la afaceri. Prin 2005, sotia lui Tartacuta, Cristina Pricop, se numara, alaturi de Silviu Prigoana, printre asociatii Real Top Media TV. Ulterior, in firma a fost cooptat si fiul cel mare al lui Prigoana, Honorius. In 2010, sotia lui Tartacuta a cedat partile sociale pe care le detinea in firma unui alt fiu al lui Prigoana, Silvius, pretul tranzactiei fiind de 50.000 de euro. Sotia lui "Mana lunga" a fost asociata si la Taraf Media, alaturi de Silviu si Honorius Prigoana. De asemenea, potrivit presei, in 2011, Honorius Prigoana devenise partener de afaceri cu sotia si copiii lui Tartacuta in firma Omnia Consult & Service. Toate aceste afaceri se desfasurau in aceeasi perioada in care viceprimarul Tartacuta semna toate actele aditionale de prelungire a contractelor primariei cu firma ROSAL, detinuta atunci de familia Prigoana.
Putem pune la dispozitie Directiei Nationale Anticoruptie toate documentele din care reiese acest jaf la drumul mare din banii publici prezentat astazi. Invitam ca, incepand de anul viitor, procurorii anticoruptie sa fie receptivi la dezvaluirile pe care le vom publica, insotite, bineinteles, de documente. Atat organele abilitate, cat si cetatenii trebuie sa afle despre tunurile date de oamenii fostului primar care se erijeaza acum in aparatorii sectorului.
2.200 de lei costa un metru patrat de tartan cand Victor Tartacuta era viceprimar al sectorului 3.
600 de euro un cos de gunoi!

Mai citeste si:

Cine e consilierul "MANA LUNGA" care vrea SA PUNA MANA pe sectorul 3 (FOTO)

SURPRIZA MEDIA! Dupa doar un sezon de Masterchef, Adrian HADEAN pleaca sa realizeze ALTA EMISIUNE CULINARA

SURPRIZA MEDIA! Dupa doar un sezon de Masterchef, Adrian HADEAN pleaca sa realizeze ALTA EMISIUNE CULINARA


In ciuda inlocurii lui Sorin Bontea, Catalin Scarlatescu si Florin Dumitrescu cu Adrian Hadean, FOA si Patrizia Paglieri, Masterchef s-a descurcat de minune in audiente, fiind lider autoritar pe segmentul de emisiuni culinare, unde principalul concurent, in acest sezon, a fost proiectul "Hell's Kitchen", difuzat de Antena 1.
Noii jurati de la Masterchef au venit cu un aer proaspat si au cucerit telespectatorii care asteapta acum sa afle cine e castigatorul actualei editii.
Cu doar cateva zile inainte de finala Masterchef 2014, o "bomba" media a explodat. Se pare ca Adrian Hadean va fi, in 2015, amfitrionul unei alte emisiuni culinare. Dupa cum ziarulring.ro a aflat, este vorba despre "Kitchen Nightmares", un proiect facut celebru de renumitul bucatar Gordon Ramsay. "Kitchen Nightmares" este un reality-show in cadrul caruia mai multe restaurante deplorabile, rau-famate sau in pragul inchiderii, vor fi transformate radical cu ajutorul unui chef celebru. In cazul "Kitchen Nightmares" Romania, cel care va salva si reinventa restaurantele se preconizeaza a fi Adrian Hadean. Se pare ca acesta va trebui sa plece si prin tara, proiectul nefiind dedicat doar restaurantelor din Bucuresti.

Hadean nu va pleca insa din Pro TV. "Kitchen Nightmares" Romania va fi realizat si difuzat tot de Pro TV, care a achizitionat deja licenta pentru aceasta emisiune.
Sursele ziarulring.ro preconizeaza ca filmarile pentru "Kitchen Nightmares" Romania vor incepe in ianuarie. Din toamna, Adrian Hadean ar urma sa revina, alaturi de Florin Scripca (FOA) si Patrizia Paglieri, la Masterchef, in conditiile in care , se pare, Pro TV ar dori sa-i contracteze pentru inca un sezon al indragitei emisiuni. 

Mai citeste si: EXCLUSIV. Prietenii modelului Anca Roventa RUP TACEREA! DEZVALUIRILE care ELIMINA SUSPICIUNILE ce planeaza asupra CONTROVERSATULUI CAZ

Dorian Popa vorbeste pentru PRIMA DATA despre PARTIDA DE AMOR cu Alina Eremia: "Se simtea JENATA si..."