Aboneaza-te la Newsletter
1taga

Tu ce card ai? Daca ai acest card atunci bancomatul te seaca de bani!

In ultimii ani, in Romania a luat avant afacerea cardurilor preplatite, care ofera avantajul unui card care poate fi alimentat cu orice suma, fara a fi nevoie de deschiderea unui cont.

Cardurile preplatite au si o latura paguboasa, de care multi posesori nici nu stiu: comisioanele. Fie ca este vorba despre comisionul pentru incarcarea cardului sau cel perceput pentru retragerile de numerar, romanii pierd, cu fiecare drum la bancomat, chiar si 5,5 lei de pe cardurile preplatite.

Cardurile preplatite sunt produse bancare folosite in strainatate pentru atragerea unor clienti care nu au, in general, relatii comerciale cu institutiile de credit. Cu alte cuvinte, nu au conturi curente sau carduri la banci. Exista si in Romania astfel de produse, insa comisioanele de retragere sau cele de administrare a cardurilor preplatite sunt in unele cazuri mai ridicate decat cele percepute de banca pentru un card obisnuit, scopul acestor produse fiind acela a de impulsiona plata directa cu cardul.

Gift Card BRD

BRD, a doua cea mai mare banca din Romania din punct de vedere al activelor, a lansat recent doua carduri preplatite. Unul dintre acestea, BRD Gift Card este destinat clientilor care nu stiu ce cadouri sa le faca celor dragi de Sarbatori.

Cardul costa 10 lei si poate fi alimentat cu o suma curpinsa intre 50 de lei si 1.000 de lei. Produsul este valabil un an, insa banii nu pot fi retrasi de la ATM. Cardul este nenominal si poate fi folosit pentru a plati la comercianti, nu insa si pentru plati online sau in strainatate. Clientul poate totodata sa-si interogheze soldul, sa-si schimbe PIN-ul si sa vada ultimele zece operatiuni facute.

Al doilea card preplatit, BRD card prepaid reincarcabil, costa 20 de lei. Acesta poate fi alimentat cu sume cuprinse intre 50 de lei si 10.000 de lei. Este valabil trei ani, iar reincarcarea costa 5 lei. Pentru platile la comercianti banca nu percepe niciun comision, insa retragerea de numerar de la ATM-urile BRD costa 5 lei, iar de la alte bancomate 1% din valoarea tranzactiei plus 4 lei.

Comisioanele sunt ceva mai ridicate decat cele aferente cardurilor obisnuite emise de BRD. Spre exemplu, la majoritatea cardurilor in lei, banca percepe un comision de retragere de 0,2%, minimum 0,5 lei de la ATM-urile din reteaua proprie. Astfel, la o retragere de 100 de lei, comisionul la un card obisnuit este de 50 de bani, fata de 5 lei cat se percepe in cazul cardului preplatit reincarcabil.

Cele doua produse preplatite nu pot fi folosite pentru plata facturilor.

Cardul de debit preplatit Visa Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank a lansat in vara anului 2009 doua carduri preplatite, cardul nominal cu un soldmaxim de 10.000 de lei si cardul nenominal, cu un sold maxim de 6.000 de lei. Ambele au un comision zero pentru platile online sau la comercianti.

Costul cardurilor preplatite este de 18 lei. Incarcarea initiala minima este de 10 lei. Comisionul de tranzactie este zero in Romania si 1% din valoarea tranzactiei in strainatate.

Comisionul lunar de administrare este de 8 lei, cu exceptia primei luni pentru care nu se percepe acest comision.

Taxa de reincarcare este de 3,65 de lei, iar taxa de retragere numerar de la ATM este de 5,5 lei, respectiv 12,75 lei, plus 1% din valoarea tranzactiei, in situatia in care banii sunt scosi de la un bancomat din strainatate. Totodata, taxa de interogare a soldului este de 1,25 de lei.

Detinatorii acestor tipuri de carduri pot folosi serviciul mobil integrat YAP pentru a transfera bani sau pentru a-si verifica soldul de pe telefonul mobil, prin intermediul unui SMS.

Pentru emiterea unui card de debit obisnuit, in lei, taxa perceputa de Raiffeisen Bank este de 15 lei, in timp ce taxa anuala de administrare este de 20 de lei, circa 1,6 lei pe luna, ambele mai mici decat cele aferente cardurilor preplatite.

Depunerea initiala minima este de 35 de lei, iar comisionul de retragere este de 0,2%, minimum 0,2 lei in reteaua bancii. Practic, pentru retragerea sumei de 100 de lei, comisionul este de 20 de bani, fata de 5,5 lei in cazul cardului preplatit.

Cardul preplatit Carrefour MasterCard

In 2010, Carrefour a fost primul comerciant din Romania care a lansat, in parteneriat cu Raiffeisen si sub sigla MasterCard, un card preplatit.

Cardul se poate ridica de la orice hypermarket Carrefour si poate fi folosit pentru plati online sau la comercianti. Totodata, banii pot fi retrasi de la orice bancomat care afiseaza sigla MasterCard.

Comisioanele sunt similare celor percepute pentru cardurile preplatite de la Raiffeisen, insa costurile emiterii cardului si comisionul lunar de administrare sunt ceva mai scazute, de 10 lei, respectiv de 6 lei pe luna, cu exceptia primei luni care este gratuita.

Cardul poate fi alimentat cu sume cuprinse intre 10 lei si 2.500 de lei.

Posta Romana Cashplus MasterCard

Posta Romana a lansat in 2009 un card de debit preplatit, de uz general. Cardul costa 18 lei. Comisionul lunar de administrare este de 4,95 lei.

Cu ajutorul acestui produs se pot efectua tranzactii de alimentare sau de retragere de numerar, precum si plati la comercianti sau pe internet.

Cardul se poate incarca la orice oficiu postal din tara. „Daca faci cumparaturi si platesti cu cardul vei primi inapoi 1% din valoarea tranzactiei (BonusCash). Dupa ce totalul cumulat al cumparaturilor ajunge la 1000 lei, procentul BonusCash devine 0,5%”, se arata pe site-ul companie.

Posta Romana pune la dispozitie doua astfel de produse, unul nominal si unul nenominal. Pentru cardul nominal, limita maxima de alimentare este de 10.000 de lei, iar pentru cel nenominal, de 6.000 de lei.

Totodata, pentru retragerile de la ATM, limita cardului preplatit nenominal este de 250 de lei pe zi, iar al cardului nominal de 1.000 de lei pe zi.

Sursa: gandul.info

ARTICOLE IN TOP


Fiecare cu NEAMTUL lui! Primarul Negoita vrea sa TRANSFORME Sectorul 3 in

Fiecare cu NEAMTUL lui! Primarul Negoita vrea sa TRANSFORME Sectorul 3 in "Micul HAMBURG"


Febra "lucrului nemtesc", bine facut, a cuprins, recent, atat societatea, dar si, mai ales, politica romaneasca, dupa ce presedinte al tarii a fost ales Klaus Iohannis. Cu toate ca PSD a pierdut alegerile prezidentiale, se pare ca unul dintre membrii importanti ai partidului a inteles ca politica din Romania nu se poate face doar cu vorbe goale, ca politicienii trebuie sa asculte, mai mult decat pana acum, vocea oamenilor. E vorba de Robert Negoita, primarul Sectorului 3, cel care, imediat dupa alegeri, si-a uimit colegii de partid dupa ce a opinat ca PSD ar trebui sa respecte alegerea electoratului si sa se retraga de la guvernare. Mai mult, Negoita a tinut cont de solicitarile locuitorilor din Sectorul 3 si a sistat lucrarile la o sala polivalenta care urma sa fie ridicata in Parcul IOR.
Misteriosul grizonant
Ceea ce putina lume stie insa, este ca, de saptamani bune, primarul Negoita este nedespartit de un individ trecut de prima tinerete, care il insoteste in aproape toate vizitele pe care le face in sector. "De mai bine de trei saptamani, primarul este aproape in permanenta in prezenta acestui domn carunt. L-am vazut si in primarie, dar si cand primarul iese pe teren. Se zvoneste ca e neamt. Sunt de nedespartit", a declarat o sursa din interiorul Primariei Sectorului 3.
Cei doi au fost surprinsi de paparazzi si la finalul saptamanii trecute, urcandu-se in autoturismul electric pe care il conduce Negoita si deplasandu-se prin Sectorul 3, unde au supravegheat mai multe lucrari.

Investigatiile au scos la iveala ca misteriosul personaj este locotenent-colonel in rezerva al armatei germane, se numeste Bernd Pfeiffer si este specializat in restructurare și reorganizare instituționala. Pfeiffer a restructurat și armata Germaniei de Nord și a condus trupele din Afganistan cand era militar activ.

El a mai fost la București in luna iulie a acestui an, impreuna cu Torsten Svecke, primarul districtului Eimsbuttel din Hamburg.
Intre Primaria Sectorului 3 și Primaria din Hamburg  este un parteneriat de aproape doi ani, unul dintre proiecte fiind și transformarea Școlii Generale nr. 195 in școala cu predare in limba germana. Aceasta se numește Școala Hamburg, din septembrie 2014.

 

Cea mai PESIMISTA varianta a profesorului Marmureanu. Cand ne-ar putea lovi MARELE CUTREMUR

Cea mai PESIMISTA varianta a profesorului Marmureanu. Cand ne-ar putea lovi MARELE CUTREMUR


In Romania a avut loc, sambata seara, cel mai mare seism din ultimii 10 ani. "ring" a incercat sa afle de la seismologi raspunsul la o intrebare ce macina milioane de romani, si anume daca ar trebui sa ne asteptam, in urmatoarea perioada, la un cutremur cu adevarat dezastruos.


Seismul de sambata seara, produs in Vrancea la o adancime de 39 de kilometri, a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Acesta s-a resimtit si in Republica Moldova, dar si in Bulgaria si a fost urmat de mai multe replici. Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), ne-a explicat: "Nu inseamna ca un cutremur din acesta e cumva un precursor a ceva. Acest cutremur este in trendul normal, dar asta nu inseamna ca sistemul se descarca. Pur si simplu s-a intamplat undeva o rupere, iar fenomenul de coliziune continentala continua. Cand se va rupe total, atunci va fi cutremur mare. Niciodata un cutremur in lumea asta nu a fost prezis. (…) Cutremurul care va fi foarte adanc va fi la o anumita distanta din timp, peste 60 sau peste 100 de ani fata de cel din `77. Asta am gasit din punct de vedere istoric."
"Noi permanent avem aceasta «amenintare»"
Mircea Radulian, directorul stiintific al INFP, ne-a spus ca nu s-a observat nicio legatura intre seismele de suprafata si cele de adancime. "Nu avem niciun motiv sa credem ca trebuie sa vina cutremurul mare acum. Privind la scara mare, noi permanent avem aceasta «amenintare», nu putem spune ca zona Vrancea nu va produce de acum incolo 100 de ani… Practic, nu poti sa stii exact cand va veni acest cutremur. Zona Vrancea are anumite perioade, unele mai active si altele mai linistite", ne-a declarat acesta.
Replica de 4,7-4,5 grade, posibila
Directorul stiintific al INFP afirma ca seismul de sambata poate fi urmat de mai multe replici. "Cutremurele de acest tip produc, in general, destul de multe replici . Ma astept sa mai dureze o zi, doua. Cea mai mare replica ce ar putea sa apara, sa zicem, ar fi cam cu o unitate de magnitudine mai mica decat cutremurul cel mare: 4,7-4,5, dar nu este obligatoriu. In zona in care s-a produs cutremurul, dupa parerea mea, e foarte probabil ca activitatea sa fie din ce in ce mai mica. Replicile nu vor fi periculoase si usor, usor va inceta activitatea, apoi va urma o perioada mai mare sau mai mica in care nu vom avea cutremure deosebite in aceasta zona. Daca ne referim la zona Vrancea, cea de adancime, acolo inca se pot produce cutremure. E o zona care tot timpul produce cutremure, vorbim de cutremure obisnuite, cu magnitudinea de 3, 4", a mai precizat Mircea Radulian.
"Pur si simplu s-a intamplat undeva o rupere, iar fenomenul de coliziune continentala continua.", Gheorghe Marmureanu, directorul onorific al INFP

Foto: romaniatv.net