Acasă Multimedia Fotogalerie Cele OPT MOASTE la care se inchina MILIOANE DE ROMANI! Vezi ce...

Cele OPT MOASTE la care se inchina MILIOANE DE ROMANI! Vezi ce PUTERI au si unde se afla!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Moastele sfintilor atrag in fiecare an zeci de mii poate sute de mii de credinciosi pentru a le vedea si a le simti puterea! De fapt puterea credintei in miracole a oamenilor este cea care ii mana pe cei mai multi credinciosi la cozile imense in zilele in care sunt deschise publicului larg „mumiile”. Desigur de-a lungul timpului aceasta practica a starnit numeroase controverse mai ales ca Iisus spunea „”Eu sunt Calea, Adevarul si Viata! Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:6). Va invitam sa vedeti un top al moastelor la care se inchina romanii cu mentiunea ca ordinea este pur intamplatoare, relevanta fiind nevoia fiecaruia de a-si gasi raspunsul la ceea ce cauta.

 

1andrei8. Moastele Sf. Andrei

Sfantul Andrei a fost fratele Sfantului Apostol Petru si ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul. Sfantul Apostol Andrei a fost prima persoana chemata la slujirea apostoleasca si primul dintre Apostoli care a vestit ca Hristos este Mesia. Moastele Sfantului Andrei au fost prezente in Patras pana in 357, cand imparatul Constantiu II le-a luat si le-a asezat in Biserica Sfintilor Apostoli din Constantinopol. Sfintele Moaste s-au pastrat intregi pana in 850, cand imparatul Vasile I Macedoneanul le-a trimis locuitorilor din Patras capul Sfantului Andrei. Toma Paleologul, fratele ultimului imparat bizantin (Constantin IX), refugiat la Roma din cauza turcilor, a luat cu el in anul 1453 capul si un deget al Sfantului Andrei si le-a oferit papei Pius al II lea. Exista si traditia ca in anul 1208, cardinalul Petru din Capua a luat moastele Sfantului Andrei din Constantinopol si le-a dus in catedrala din Amalfi, de unde au fost luate in jurul anului 1460 de papa Pius al II lea si duse in catedrala San Pietro din Roma, lasand in Amalfi cateva particele. Capul Sfantului Andrei ajunge in Patras in anul 1964, in Catedrala San Pietro pastrandu-se numai o particica din moastele Sfantului Andrei. Mentionam ca Fruntea Sfantului Apostol Andrei este prezenta in Schitul Sfantul Andreidin Muntele Athos, de langa Manastirea Vatoped.

Particele din moastele Sfantului Apostol Andrei se pastreaza in mai multe locuri: Pestera Sfantului Andrei (situata la 59 km de Constanta, in padurea de langa localitatea Ion Corvin), biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Targul Neamt, catedrala arhiepiscopala din Galati, biserica „Sfantul Apostol Andrei” din Oradea, manastirile Neamt, Secu, Hurezi, catedrala episcopala din Giurgiu si la Paraclisul cu hramurile „Invierea Domnului”, „Icoana Maicii Domnului – Prodromita” si „Sfantul Ioan Gura de Aur” din apropierea santierului Catedralei Mantuirii Neamului.