Acasă Stirile zilei TOP 14 Cele mai spectaculoase predictii despre sfarsitul lumii care nu s-au...

TOP 14 Cele mai spectaculoase predictii despre sfarsitul lumii care nu s-au adeverit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cele mai spectaculoase predictii despre sfarsitul lumii care nu s-au adeverit. Fiecare sfarsit de an aduce previziunile sale pentru anul viitor, unele printre cele mai serioase, bazate pe probabilitati, pana la altele, care mai de care mai trasnite.

“Profetul Apocalipsei”, asa cum a fost denumit americanul Harold Camping, a prezis sfarsitul lumii pentru anul 2011, in doua randuri, gresind de fiecare data, cerandu-si scuze semenilor. Prima sa incercare dateaza din septembrie 1994, urmata de “mai 2011″ si “21 octombire 2011″. De fiecare data, Apocalipsa s-a lasat asteptata.

Mai jos gasiti topul celor mai spectaculoase predictii care nu s-au adeverit, potrivit cnbc.com:

14 1929 Stock Market14. Profetia lui Irving Fisher

In ziua de 27 februarie 1867 s-a nascut economistul american Irving Fisher, despre care Milton Friedman a spus ca este „cel mai mare economist al secolului XX”. Se numara cu siguranta printre cei mai mari pionieri ai matematizarii economiei, pe urmele caruia monetaristii moderni au pasit cu multa siguranta. A tratat economia dintr-o perspectiva mecanicista, a vazut-o ca pe o imensa masina – si era atat de pasionat incat a construit un aparat complicat, cu pompe, conducte si manete, pentru a-si sustine ideile din teza de doctorat! In ciuda intelectului sau, el a facut o declaratie in 1929 care a distrus credibilitatea lui, pentru tot restul vietii. Cu putin timp inainte de crashul Wall Street in 1929, economistul Irving Fisher a dat asigurari populatiei ca pretul actiunilor a ajuns la un ”platou permanent inalt”. Britanicii l-au crezut pe Gordon Brown pe vremea cand era ministru de finante in 2007, ca guvernul sau nu va reveni la situatia in care cresterea economica sustinuta va fi urmata de o contractie rapida. Fisher si-a vazut teoria “falsificata empiric” chiar in anii cand sustinea ca bursa nu se poate prabusi, pentru ca atunci nivelul preturilor a fost relativ stabil. Nici el, nici urmasii sai monetaristi – altiminteri empiristi convinsi – nu au invatat din aceasta experienta, asa cum nu au invatat nici din cea a Japoniei din anii 1990. (Dar, cum empiristii neoclasici sunt inconsecventi prin definitie, nu cred ca le putem cere sa invete din “experienta”!). Totusi, Irving Fisher merita retinut in galeria economistilor importanti.

Continuarea pe LumeaBizara.ro!