Acasă Multimedia Fotogalerie TOP 10 Cele mai frumoase parcuri din lume! FOTO

TOP 10 Cele mai frumoase parcuri din lume! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In multe orase este destul de greu sa ajungi intr-o zona in care sa respiri aer curat si sa te bucuri de frumusetea naturii, dar unele dintre aceste orase sunt privilegiate datorita acestor parcuri bine ingrijite. Va prezentam mai jos unele dintre cele mai frumoase parcuri, care sunt foarte cautate si de turisti:

10. Griffith Park, Los Angeles

1Griffith Park

“Griffith” este unul dintre cele mai intinse si mai diverse parcuri urbane din lume, avand o suprafata de circa 1.700 hectare, fiind casa observatorului Griffith, de pe muntele Hollywood. Aceasta atractie turistica adesea trecuta cu vederea in Los Angeles, Griffith Park nu poate fi comparat cu nici un parc in ceea ce priveste amenajarea si intretinerea.

 

9. Roundhay, Leeds

1Roundhay

Cu o suprafata de peste 700 de acri, parcul Roundhay din Leeds este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa si adaposteste trei mari gradini: Canal, Monet si Alhambra. Totodata, in acest parc poate fi gasita si o constructie care a fost ridicata in 1812 cu scopul de a semana cu o poarta de castel. Parcul a devenit public in 1871.

 

8. Cismigiu, Bucuresti

1cismigiu

Gradina Cismigiu este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Este asezata in centrul orasului, are o suprafata de circa 16 hectare si este marginita de doua artere importante: bulevardul Regina Elisabeta si bulevardul Schitu Magureanu. In partea sud-estica a gradinii este Colegiul National Gheorghe Lazar. Gradina Cismigiu este amenajata in genul parcurilor engleze si are mai multe intrari: doua prin bulevardul Regina Elisabeta, doua prin bulevardul Schitu Magureanu, una prin str. Stirbei Voda.

 

7. Keukenhof, Olanda

1Keukenhof

Cunoscuta drept cea mai mare gradina si cu cea mai impresionanta varietate de lalele. Odata pasind pragul acestei pagini rupte din poveste, poti vedea atat o gradina mediteraneana, cat si un model citadin sau traditional. Pentru un aer cochet si o liniste enigmatica sunt folositi copaci vechi si inalti, tufe frumos tunse si aranjate, pline de flori colorate si unice. Pe langa covorul magic de lalele, care ii da viata acestei gradini, poti vedea si specii alese de narcise, zambile, orhidee delicate, azalee si hortensii.

 

6. Guell, Barcelona

1Guell

Construit in prima parte a secolului XX, acest parc contine elemente arhitecturale deosebite, cel care si-a lasat amprenta asupra lui fiind chiar Antoni Gaudi. Una dintre atractiile cele mai cautate ale parcului este terasa principala, care include o banca in forma de sarpe.

 

5. Wiener Prater, Viena

Da1 "Brigitte" der Liliputbahn

Parcul Wiener Prater include unul dintre cele mai impresionante bulevarde, Hauptallee, care este inchis traficului si care este marginit de castani, iar printre alte atractii notabile ale acestuia se numara si o cale ferata ingusta, Liliputbahn.

 

4. Ueno Park, Tokyo

1Ueno Park

“Ueno Park” este adorat si cunoscut ca fiind cea mai inedita destinatie pentru relaxare, odihna si recreere in capitala zgomotoasa a Japoniei. Odata pasind pragul acestei bucati de rai te poti bucura din plin de altarele shinto, de lacul cu barcute pentru inchiriere, de iazul de lotusi si tot aici se afla si imensa gradina zoologica a orasului, Muzeul National de Stiinta, Muzeul National Tokyo si Muzeul de Arta Occidentala.

 

3. Fort Canning, Singapore

1Fort Canning

Acest parc este situat pe un mic deal din centrul orasului stat Singapore, iar de-a lungul timpului a fost folosit chiar si in scopuri militare sau guvernamentale. Printre atractiile principale ale acestuia se numara Gradina Spice, portile gotice, cupolele si nu numai. Fort Canning a fost deschis publicului abia in 1966, pana atunci fiind utilizat in scopuri militare.

 

2. Cosmic Speculation Garden, Scotia

1Cosmic Speculation Garden

Cosmic Speculation Garden e mai mult decat un parc sau o gradina, ea reprezinta uniunea dintre natura terestra si conceptele fundamentale ale fizicii moderne, cum ar fi mecanica cuantica sau teoria complexitatii. Creatorii acesteia, Charles si Maggie Jencks, au avut nevoie de 15 ani pentru a o termina. Trebuie sa stiti insa ca gradina e deschisa publicului doar cateva zile pe an, insa nu veti regreta daca alegeti sa va planificati vacanta astfel incat sa o puteti vizita.

 

1. Herastrau, Bucuresti

1Herastrau

Parcul Herastrau este un parc de mare intindere al Bucurestiului, situat in partea de nord a orasului. A fost construit in 1936 pe malurile Lacului Herastrau (74 ha). Suprafata sa totala este de 187 ha. Lacul din centrul parcului face parte din lantul de lacuri al raului Colentina. Inainte de 1930, zona pe care se afla astazi parcul era o zona mlastinoasa care a fost asanata in perioada 1930-1935. Cu aceasta ocazie s-a pus si problema amenajarii intregii suprafete ramase libera, tinand cont si de faptul ca in zona respectiva exista deja Arcul de Triumf. S-au expropriat cateva zeci de locuinte sarace si o intreprindere industriala, s-au trasat alei pentru a face loc in mai 1939 celui mai intins spatiu verde la acea vreme din Bucuresti. In 1951 a fost inaugurat in forma sa actuala.