Acasă Stirile zilei Social PROSTIA e in floare sau SISTEMUL EDUCATIONAL e la pamant! REZULTATELE la...

PROSTIA e in floare sau SISTEMUL EDUCATIONAL e la pamant! REZULTATELE la BACALAUREATUL de toamna sunt SOCANTE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rezultatele la BACALAUREATUL de toamna sunt socante dupa ce doar 22,27% dintre candidati au promovat examenul.

Din totalul celor 52.389 de candidati, dupa afisarea rezultate Bacalaureat 2014, sesiunea toamna, au promovat 11.666. Dupa afisarea primelor statistici la rezultate Bacalaureat 2014, cele mai slabe rate de promovare s-au inregistrat in judetele Mehedinti, Covasna si Constanta. Cei nemultumiti de note pot depune contestatii in aceeasi zi in intervalul 12:00-16:00, urmand ca rezolvarea acestora sa se faca in intervalul 2 – 3 septembrie.

Doar 22,27 la suta dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat sesiunea de toamna a examenului Bacalaureat 2014, anunta Ministerul Educatiei Nationale. Ministerul a centralizat rezultatele candidatilor care au sustinut probele examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2014, inainte de contestatii. Din totalul celor 52.389 de candidati, au promovat 11.666, respectiv 22,27 la suta. Rezultatul este cu aproximativ 1 la suta mai mare decat cel inregistrat in aceeasi sesiune a anului 2013. Din totalul candidatilor respinsi, 248 au fost eliminati pentru frauda. 9.753 de candidati au obtinut medii intre 5,00 si 5,99. Media finala pentru promovarea examenului de bacalaureat trebuie sa fie minimum 6. Cele mai multe medii inregistrate in sesiunea august – septembrie – 10.038 – au fost pe segmentul 6,00 – 6,99.

Gandul publica rezultate Bacalaureat 2014 imediat ce acestea vor fi disponibile pe Edu.ro. Elevii gasesc toate notele obtinute la examen, dar si mediile de absolvire, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Candidatii nemultumiti de notele obtinute vor depune contestatiile la centrele de examen unde au sustinut examenele. Comisia care recorecteaza lucrarile este condusa de presedinte – inspector scolar general/inspector scolar general adjunct al judetului in care se organizeaza centrul.

In cazul in care se organizeaza centre judetene de contestatii, inspectorul scolar numit in calitate de presedinte trebuie sa fie altul decat cei numiti in comisia de bacalaureat judeteana/a municipiului Bucuresti. De asemenea, din comisie mai face parte un vicepresedinte – un inspector scolar de specialitate; 1 – 2 secretari – informaticieni, inspectori scolari de specialitate, profesori; membri – profesori evaluatori – cate doi profesori, de regula cu gradul didactic I,pentru fiecare disciplina si pentru maximum 100 de lucrari contestate. In situatii justificate, pot fi numiti evaluatori si profesori cu gradul didactic II.

Sursa: gandul.info