Acasă Stirile zilei Justitia Pana unde a ajuns HOTIA? Procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, anchetat...

Pana unde a ajuns HOTIA? Procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, anchetat de DNA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sefa DIICOT, Alina Bica, membra a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), este urmarita penal de DNA pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

In acest dosar au fost retinuti Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, la data faptelor, pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Vezi CV-ul sefei DIICOT, Alina Bica AICI!

„Prin indeplinirea in mod necorespunzator a atributiilor de serviciu de catre membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a fost produs statului roman un prejudiciu in valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentand supraevaluarea, concomitent cu obtinerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase”, informeaza DNA.

Sursa citata precizeaza ca, la 15 octombrie, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea unor infractiuni de coruptie, in legatura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, in suprafata de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, sector 2.

Citeste comunicatul DNA AICI!

„Concret, la 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, din care faceau parte suspecta Alina Bica si inculpatii Lacrimioara Alexandru si Dragos Bogdan, a aprobat raportul de evaluare, intocmit de un expert evaluator, corespunzator dosarului nr. 22714/FFCC, cu incalcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente. Astfel, membrii Comisiei, luand la cunostinta de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat ca expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reala) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemanator situat intr-o zona centrala a Capitalei)”, se spune in comunicat.

DNA arata ca acestia au fost constienti insa ca terenul era supraevaluat, aspect ce reiese si din faptul ca, anterior, in sedinta din 24 februarie 2011, cand dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amanarea luarii unei decizii pentru urmatoarea sedinta, fiind solicitata participarea evaluatorului si intocmirea unui scurt istoric al dosarului.

„Dupa emiterea deciziei de despagubire, la 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obtinut titluri de conversie in actiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursa din 25.01.2010, in cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru patrat)”, mai mentioneaza DNA.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede