Acasă Special Investigatii Nu s-a schimbat nimic: Iata motivul real al Revolutiei din 1989! Traim...

Nu s-a schimbat nimic: Iata motivul real al Revolutiei din 1989! Traim si azi in acelasi plan ocult!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

UE, interes strategic in zona Marii Negre

Daca deschideti site- ul Companiei Nationale de Drumuri, la capitolul “Proiecte cu impact international”, veti gasi reteaua TEM de autostrazi pe care Romania trebuie sa o construiasca pe teritoriul sau, conform unor intelegeri internationale semnate deja. Printre acestea este si autostrada Giurgiu-Bucuresti- Focsani-Albita, numita Autostrada Inelara a Marii Negre, portiunea romaneasca. Asta inseamna ca in jurul Marii Negre va exista o autostrada.

De ce? Aceasta autostrada, precum si celelalte proiecte de infrastructura din zona au menirea de a lega Europa de zonele unde se afla marile resurse energetice din Caucaz si Orient.

“Momentul 1989, adica prabusirea lagarului comunist, a avut la baza nevoia de expansiune a Europei catre zacamintele energetice din Est!”, este de parere prof. univ. dr. ing. Marian Rizea (foto), reputat specialist pe probleme de contraspionaj economic. In zona asiatica sunt concentrate 75% din rezervele mondiale de petrol si gaze.

Exportul de civilizatie europeana catre Est, la care asistam si astazi, are drept scop luarea sub control a statelor detinatoare de resurse energetice, dar si a statelor prin care vor trece aceste resurse energetice. Acesta este motivul pentru care Uniunea Europeana tot inglobeaza, incepand din 1989, tarile pozitionate in jurul Marii Negre. In viitor, cu cat ne vom apropia de momentul “mortii petrolului”, adica al epuizarii zacamintelor mondiale, probabil prin 2050 sau 2060, cu atat aceste resurse se vor scumpi, iar cel care le detine se va imbogati foarte mult!

Aceste informatii sunt subliniate in cartea “Securitatea energetica la Marea Neagra”, un volum editat de Academia Nationala de Informatii Bucuresti. “Pe langa resursele energetice au contat, pentru cotitura din 1989, si resursele umane din zona precum si imensa piata de desfacere”, a explicat Marian Rizea.

Citeste in pagina urmatoare ce rezerva in dolari avea Romania in 1989