Acasă Stirile zilei Stiinta N-o sa ghicesti din ce este compus acest SELFIE GLOBAL realizat de...

N-o sa ghicesti din ce este compus acest SELFIE GLOBAL realizat de NASA! Chiar si TU poti fi in aceasta POZA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

NASA a realizat un selfie global pentru a sarbatori Ziua Pamantului, un selfie ai carui pixeli sunt alcatuiti din cateva zeci de mii de fotografii trimise de oamenii din lumea intreaga.

Luna trecuta, NASA i-a invitat pe internauti sa trimita fotografii cu ei insisi, folosind hashtagul #globalselfie si sa raspunda la intrebarea „Unde te afli pe Terra chiar in acest moment?”, informeaza businessinsider.com.

Peste 36.000 de persoane din peste 100 de tari au raspuns invitatiei lansate de Agentia spatiala americana.

Imaginea finala are 3,2 gigapixeli si a folosit fiecare selfie primit de NASA pe post de pixel individual. Imaginea creata de NASA este una interactiva: utilizatorii pot sa faca zoom pe fiecare pixel si sa vizualizeze astfel imaginea cu fotograful din acea regiune a Terrei.

Potrivit NASA, acest mozaic are la baza imagini de ansamblu ale fiecarei emisfere terestre, care au fost realizate pe 22 aprilie, prin intermediul dispozitivului Visible Infrared Imaging Radiometer Suite aflat la bordul satelitului Suomi National Polar-orbiting Partnership (NPP).

Specialistii de la NASA au avut nevoie de cateva saptamani pentru a realiza acest selfie global.

NASA spune ca a primit peste 50.000 de fotografii prin intermediul platformelor Twitter, Instagram, Flickr, Facebook si Google+.

In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, instituita in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.

Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, mare parte dintre ei tineri si foarte tineri.

Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

In anul 2009, Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.

Ziua Pamantului a avut un rol important in popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost infiintata si o organizatie – Earth Day Organization, care are in prezent filiale in peste 192 de tari.

In prezent, aproximativ un miliard de oameni din toata lumea sarbatoresc Ziua Pamantului pe 22 aprilie, numeroase comunitati organizand chiar o saptamana intreaga de manifestari dedicate mediului inconjurator.

Sursa: mediafax.ro