Acasă Multimedia Fotogalerie Migrena poate duce la modificarea permanenta a creierului! Vezi cele mai importante...

Migrena poate duce la modificarea permanenta a creierului! Vezi cele mai importante zece REMEDII impotriva migrenei!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Migrena poate duce la modificari permanente ale creierului, cum ar fi leziunile, potrivit unor studii aparute in revista americana Neurology.

„In mod traditional, migrena este considerata o tulburare benigna, fara efecte durabile asupra creierului”, spune dr Messoud Ashina de la Universitatea din Copenhaga, principalul autor al cercetarii. „Meta-analiza noastra ne face sa credem ca migrena ar putea altera in mod permanent, in multe feluri, structurile creierului”, explica el. Cercetatorii au constatat ca migrena creste riscul leziunilor cerebrale, anomaliilor materiei albe si de alterare a volumului creierului fata de persoane care nu sufera de cefalee. In plus, riscul este mai accentuat la cei care sufera de migrena cu aura.

In cadrul cercetarii, autorii analizei s-au ocupat de 19 studii, dintre care 13 clinice. Participantilor li s-au facut RMN-uri ale creierului. Rezultatele au aratat o crestere cu 68% a riscului de leziuni ale materiei albe a creierului la persoanele care sufereau de migrena cu aura si cu 34% la cele cu migrena fara aura fata de cei fara cefalee. Riscul de anomalii ale creierului creste cu 44% la bolnavii care sufera de migrena cu aura fata de cei afectati de migrena fara aura.

Meta-analiza mai arata ca schimbarea volumului creierului este mai frecventa la persoanele cu migrena cu sau fara aura decat la cele care nu sufera de aceasta patologie.

„Migrena afecteaza intre 10 si 15% din populatia mondiala si poate fi extrem de stanjenitoare”, spune dr Ashina. „Speram sa putem clarifica, in cadrul altor cercetari, legatura dintre schimbarile structurale ale creierului si frecventa si durata migrenei, precum si efectele acestor leziuni cerebrale asupra functiilor mentale”, adauga el.

Iata zece REMEDII importante impotriva migrenelor:

1magneziu10. Magneziu

Organismul unam nu poate produce in mod natural magneziu, astfel ca trebuie sa il procure din surse alimentare. Este insa un mineral extrem de important, care reduce si migrenele. Magneziul relaxeaza nervii si muschii si transmite impulsuri nervoase catre corp si creier. Previne si supraexcitarea nervilor. Doza zilnica recomandata de medici este este de 200 – 600 mg pe zi. Surse importante de magneziu sunt semintele de dovleac, spanac, somon, seminte de floarea soaelui, seminte de in, seminte de susan sau fasole neagra.

 

 

1spilcuta9. Spilcuta

Spilcuta (Tanacetum parthenium) contine o serie de compusi cunoscuti ca lactone sesquiterpene. Peste 85% dintre acestea sunt un compus numit partenolida. Substanta activa din extractul de Tanacetum parthenium, partenolida, se leaga de si inhiba o proteina care joaca un rol important in procesul inflamator al organismului. Febra face parte din raspunsul inflamator al organismului, si inflamatia contribuie la o serie de boli, inclusiv migrene. Partenolidaajuta la prevenirea agregarii excesive de trombocite si inhiba eliberarea de anumite substante chimice inflamatorii. Febra face parte din raspunsul inflamator al organismului, si inflamatia contribuie la o serie de boli medicale, inclusiv migrene. CITESTE MAI MULT IN PAGINA URMATOARE >>>>>