Acasă Stirile zilei Cum ar fi fost influentat METABOLISMUL UMAN daca traiam in adancul Pamantului?

Cum ar fi fost influentat METABOLISMUL UMAN daca traiam in adancul Pamantului?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un fapt deja recunoscut in lumea stiintifica este acela ca perceptia timpului este diferita in maruntaiele Pamantului. Pe masura ce patrundem mai adanc, kilometru dupa kilometru, spre centrul planetei noastre, functiile vitale ale organismului incetinesc, iar influenta astrelor care ne ritmeaza orele si zilele se atenueaza si ea. Aceasta este si opinia savantului Michel Siffre.

El considera ca metabolismul uman este in mod cert influentat pe parcursul unei zile petrecute in adancul Pamantului, caci acolo timpul curge mai incet decat la suprafata. Este de netagaduit ca, in adancul Pamantului, asa cum multe traditii ne confirma, se produc diverse miracole. Astfel, dualasii, un trib african, cred ca pesterile au proprietatea de a regenera trupul uman. Etnologul Paul Chantenet a asistat la mai multe expeditii subterane ale acestui trib.

Bolnavul, uneori chiar muribundul, este dus de-a lungul galeriilor mustind de apa, in profunzimile Pamantului, pana la o incapere subterana, unde acesta intra pana la gat in argila moale. El este lasat acolo pe parcursul a doua zile, izolat, fara hrana, in intuneric. S-a constatat ca in unul din doua cazuri, bolnavul se vindeca.

Persoanele ramase captive sau izolate sub pamant in urma unor alunecari de teren au revenit la suprafata intr-o stare mai buna de sanatate decat inainte! Dagmar Fernsfield, un savant american care a efectuat un studiu asupra sportivilor si speologilor, a ajuns la aceeasi concluzie.

Persoanele ramase captive sub pamant si deci izolate de lume in urma unei alunecari de teren au revenit la suprafata intr-o stare de sanatate mai buna decat inainte. Problemele osoase, de circulatie sanguina dispar ca prin farmec. Speologul englez Waltham a scapat, de exemplu, de un reumatism articular de origine infectioasa.

Conform cercetarilor lui Fernsfield, tesuturile musculare si osoase ale sportivilor care erau si speologi prezentau mai putine semne de imbatranire.

Citeste pe financiarul.ro!