Acasă Stirile zilei Stiinta Ce este MOARTEA si cum murim?

Ce este MOARTEA si cum murim?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Moartea pe intelesul tuturor este consecinta pacatului si de aceea Hristos este cel Viu, caci nu s-a gasit decat sfintenie in El.

Intr-un text cabalistic, rabinul Cohen scrie:

“Ingerii oficianti spuneau fata de Sfantul Unic: pentru ce i-ai dat lui Adam pedeapsa mortii?. El raspunse: Ii impusesem o lege riguroasa si el a incalcat-o! Daca vi se spune ca in cazul in care Adam n-ar fi pacatuind, gustand din fructul oprit, el ar fi trait vejnic, sa raspundeti ca asa s-a petrecut efectiv cu Eliahu“.

Si daca tot am citat din intelepciunea iudaica, sa intarim ideea cu un aforism desprins din ezoterismul crestinism:

“Zece lucruri solide au fost create in lumea aceasta: un munte este solid, dar fierul il poate sparge; fierul este solid, dar focul il poate topi; focul este trainic, dar apa il poate stinge; apa este o forta mare, dar norii o pot lua cu ei; norii sunt puternici, dar vantul ii poate rispi; vantul este robust, dar corpul il poate purta, prin respiratie; corpul este viguros, dar spaima il poate dobori; spaima este rezistenta, dar vinul o poate alunga; vinul este o forta, dar somnul o poate neutraliza; iar moartea este mai puternica decat toate!”

Talmudul arata ca exista 903 feluri de a muri, dintre care cel mai teribil este crupul: o moarte lenta, agonizanta si chinuitoare, ca un spin intr-un ghem de lana, pe care o desira extrem de incet, iar cel mai bland este sarutul mortii care se aseamana cu scosul unui fir de par dintr-un vas cu lapte.

Intr-o alta viziune asupra Marii Treceri, Ingerul Mortii isi intinde aripile deasupra bolnavului si ii strecoara o picatura de fiere in gura. Este limpede, ca din momentul nasterii, posibilitatea de a muri este permanenta! Acolo unde exista viata manifestata, pe Pamant, acolo se afla si Moartea asteptandu-si chemarea. Si intrucat, ziua mortii noastre n-o cunoaste nimeni, in afara de Dumnezeu,intelpciunea lumii ne invata: „Pocaieste-te macar cu o zi inainte sa mori!” Si acum, la intrebarea de ce murim, raspunde cel mai bine, dintre oameni, Socrate: „ca rautatea omeneasca sa nu dainuie vejnic pe pamant!„, de unde putem trage lesne, concluzia ca Moartea este printre lucrurile bune si folositoare date omului de catre Dumnezeu!