Acasă Stirile zilei Satelitul GOCE de peste O TONA se va PRABUSI pe Terra! VIDEO

Satelitul GOCE de peste O TONA se va PRABUSI pe Terra! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Satelitul GOCE care a ramas fara carburant, va patrunde in atmosfera terestra cel mai probabil duminica sau luni, a declarat Rune Floberghagen, coordonatorul misiunii.

Epuizarea rezervelor de carburant s-a produs pe 21 octombrie, in jurul orei 03.20 GMT, Agentia Spatiala Europeana (ESA) anuntand atunci intr-un comunicat „incheierea misiunii” acestui satelit, informeaza cnn.com.

Cea mai mare parte din corpul satelitului, care are o lungime de 5,3 metri si o greutate de peste o tona, se va dezintegra la intrarea in atmosfera, potrivit ESA, insa este posibil ca mai multe resturi „de mici dimensiuni” sa ajunga la suprafata Terrei.

Nimeni nu cunoaste momentul exact cand fragmentele satelitului vor cadea pe pamant, a adaugat ESA, intrucat satelitul nu va mai fi controlat in acele momente de operatorii sai, dar cel mai probabil bucatile de satelit se vor prabusi in ocean sau in zone nepopulate.

Zona care ar putea fi afectata va fi totusi cunoscuta cu o precizie mai mare pe masura ce se apropie momentul intrarii in atmosfera.

Sursa: mediafax.ro