Acasă Stirile zilei Planul SECRET al SUA: Construirea unui AVION-SPION care sa loveasca orice tinta...

Planul SECRET al SUA: Construirea unui AVION-SPION care sa loveasca orice tinta de pe TERRA in mai putin de o ora! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Planul secret al SUA a fost dezvaluit de Lockheed Martin, producatorul SR-71 Blackbird, care a anuntat ca modelul SR-72, un avion-spion de doua ori mai rapid, este in curs de dezvoltare si va fi gata, cel mai probabil, in jurul anului 2030.

Pentru o buna parte a Razboiului Rece Fortele Aeriene ale Statelor unite au recurs la avionul SR-71 Blackbird pentru majoritatea operatiunilor de spionaj. Blackbird putea sa zboare cu o viteza de trei ori mai mare decat cea a sunetului la o altitudine de 26.000 de metri, mai sus si mai rapid decat orice aparatura a adversarilor, scrie CNN.

Ultimul astfel de avion a fost folosit in 1999 si Aviatia americana nu a mai avut nimic asemanator de atunci.

1aa2Acum Locheed-Martin, producatorul celebrului avion, anunta ca dezvolta un nou model, SR-72, „Urmasul lui Blackbird”, care va fi de doua ori mai rapid si mult mai letal decat predecesorul sau.

„In cazul modelului SR-71, chiar si la viteza Mach 3, inamicii aveau timp sa realizeze ca se apropie avionul. Acum, la Mach 6, timpul de reactie nu permite mutarea sau ascunderea tintelor mobile. In plus, SR-72 va fi proiectat sa lanseze rachete, optiune pe care nu o aveam cu fostul model”, spune Brad Leland, manager de proiect pentru avioane supersonice la Locheed-Martin.

„Un avion supersonic, dublat de incarcatura sa de rachete supersonice, poate sa loveasca orice tinta de pe un anumit continent in mai putin de o ora”, spune Leland. Pe langa viteza si munitia superioara, SR-72 este proiectat ca avion-drona, deosebindu-se de predecesorul sau, care avea un echipaj format din doua persoane. „SR-71 a fost dezvoltat in concordanta cu tehnologia de care dispuneam in secolul trecut. A fost proiectat cu rigla, pe hartie si nu a beneficiat de milioane de randuri de cod software si de chip-uri de computer. Toate astea se schimba cu noul model, SR-72”, spun cei de la Locheed-Martin.

Un model la scara al avionului SR-72 Blackbird ar putea sa inceapa sa fie testat in 5 ani si sa zboare peste 10 ani. Versiunea la dimensiuni complete va fi gata, cel mai probabil, in jurul anului 2030.

Sursa: mediafax.ro