Acasă Stirile zilei Cercetatorii chinezi au inventat “MANTIA INVIZIBILITATII”! Vezi cum au putut face sa...

Cercetatorii chinezi au inventat “MANTIA INVIZIBILITATII”! Vezi cum au putut face sa dispara o pisica si un peste! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii chinezi au inventat „mantia invizibilitatii”, tehnologie cu ajutorul careia au putut face sa dispara in mod misterios o pisica si un pestisor de acvariu.

Intr-o inregistrare video care demonstreaza reusita savantilor asiatici, o pisica si un pestisor de acvariu au devenit „invizibili” gratie acelei pelerine, care nu seamana insa deloc cu mantia usoara purtata de protagonistul din seria cinematografica „Harry Potter”, ci a fost confectionata din mai multe bucati subtiri din sticla.

Inregistrarea video cu animalele care „dispar” i-a socat pe unii dintre utilizatorii de internet, insa oamenii de stiinta asiatici au dezvaluit „magia” din spatele acestui fenomen, prezentand dispozitivul pe care l-au creat si explicand felul in care acesta functioneaza.

La inceputul inregistrarii, o pisica este prezentata in timp ce „dispare” in spatele in unui ecran realizat din tuburi, iar apoi un pestisor de acvariu pare ca „dispare” la randul sau dupa o „pelerina” similara.

Zheng Bin, cercetator la Universitatea Zhejiang, a declarat pentru China View ca razele de lumina pe care oamenii pot sa le vada „ricoseaza” pe obiecte inainte de a ajunge la ochii privitorului.

„Am descoperit ca, daca putem sa controlam calea pe care o strabate lumina, vom putea sa facem ca acele obiecte sa devina invizibile”, a spus cercetatorul chinez.

In acest fel, savantii asiatici au reusit sa faca razele de lumina sa treaca pe langa obiectul pe care doreau sa il „ascunda”, dar sa fie totusi capabile sa ajunga apoi la ochiul uman.

„Atunci cand lumina trece prin dispozitiv, se disperseaza in lateral si urmeaza o anumita cale pentru a ajunge in acelasi punct, ca si cum n-ar fi intalnit niciun obiect. Asadar, vizual, ai impresia ca obiectul din interior a disparut”, a explicat Zheng Bin.

Chen Hongsheng, coordonatorul echipei de cercetatori, a spus ca efectul de invizibilitate se produce doar daca obiectul este privit dintr-o anumita directie.

„Exista sase unghiuri din care un anumit obiect poate fi «ascuns» in acest fel”, a precizat el.

Chiar si asa, dispozitivul creat de cercetatorii asiatici este deja mult mai sofisticat decat precedentele incercari ale oamenilor de stiinta, care functionau cu raze polarizate sau cu microunde, pe care ochiul uman nu poate sa le distinga.

Ei spera ca intr-o buna zi tehnologia lor va putea fi utilizata pentru a se asigura ca o serie de obiecte nu vor mai putea fi vazute din niciun unghi, iar aceasta descoperire va genera o serie de aplicatii importante in domenii precum securitate, supraveghere si industria de divertisment.

1daaa

Sursa: mediafax.ro