Acasă Stirile zilei NASA a tras concluzia pe care OMENIREA a asteptat-o dintotdeauna: „Nu suntem...

NASA a tras concluzia pe care OMENIREA a asteptat-o dintotdeauna: „Nu suntem SINGURI in univers”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

NASA a tras concluzia la studiul pe care omenirea l-a asteptat dintotdeauna, si anume ca numai in galaxia noastra exista 8.8 miliarde de stele cu planete de dimensiunea Terrei, aflate in zone cu temperaturi locuibile.

Acest studiu amplu a fost publicat in revista „Proceedings” de Academia Nationala de Stiinta din SUA, iar concluzia la care s-a ajuns a fost aceasta: in Univers exista mai multe planete asemenea Pamantului decat numarul de locuitori de pe Terra.

Cat despre prezenta vietii pe una din aceste planete, studiul spune:

„Ganditi-va si faceti calculele: sunt 8.8 miliarde de planete asemenea Pamantului, e ca si cum Universul ar arunca cu zarul”, afirma Geoff Marcy, profesor la Universitatea Berkeley din California.

Urmatorul pas, spun cercetatorii, este sa se gaseasca dovada ca pe acele planete exista atmosfera, iar pentru a se infaptui acest lucru este nevoie ca telescoape spatiale sa fie lansate pentru a culege indicii ca pe aceste planete exista viata.

Tot profesorul Marcy ridica si o intrebare:

„Dar daca nu suntem singuri in Univers, atunci de ce este atat de liniste in Calea Lactee?”

„Daca oamenii ar calatori mai adanc in Univers cu siguranta ar da peste <blocaje in trafic>”, spune Bill Borucki, cercetatorul NASA care se ocupa cu studierea informatiilor furnizate de Kepler.

Sursa: antena3.ro