Acasă Stirile zilei Justitia Perchezitii la Parchetul General in dosarul privind prejudiciul de 50 de milioane...

Perchezitii la Parchetul General in dosarul privind prejudiciul de 50 de milioane euro! Senatorul Niculae Badalau si procurorul Angela Nicolae fiind implicati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Perchezitii domiciliare efectuate de DNA in dosarul privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale romanesti si straine, in care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

„In cauza, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) autorizarea efectuarii unor perchezitii domiciliare la doua locatii si la locul de munca unde isi desfasoara activitatea un procuror cu functie de conducere din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (sef birou). CSM a avizat, duminica, efectuarea perchezitiilor, avand in vedere ca procurorul in cauza este suspectat in legatura cu infractiuni de trafic de influenta in forma continuata in favoarea unor reprezentanti ai societatilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscala”, arata DNA.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat luni ca sunt si alte persoane cu functii importante implicate in dosarul in care se fac peste 160 de perchezitii si in care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.

„Da, sunt si alte persoane cu functii importante, dar detalii vor putea fi oferite tot dupa ce se termina activitatile procedurale”, a afirmat Kovesi la plecare de la sediul CSM.

Intrebata in legatura cu implicarea unui senator in acest dosar, sefa DNA a raspuns:

„Pentru persoane care detin calitati speciale si care sunt implicate in acest dosar nu pot sa va fac public niciun fel de informatii pana in momentul audierii si aducerii la cunostinta a invinuirii”.

Ea a reiterat ca procurorii DNA efectueaza luni peste 160 de perchezitii intr-o cauza complexa, care vizeaza actiunile comerciale desfasurate de peste 100 de firme romanesti si straine.

„Se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de constituire intr-un grup organizat, coruptie, evaziune fiscala. Printre persoanele cercetate se afla administratori de firme, avocati, angajati ai MFP, precum si alte persoane. Vor fi aduse la audieri 80 de persoane, din care aproximativ 50 vor fi puse sub invinuire si li se va aduce la cunostinta invinuirea. Prejudiciul estimat in cauza este de peste 50 de milioane de euro. S-au dispus masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului. O parte din bunuri vor fi identificate astazi cu ocazia perchezitiilor”, a precizat Kovesi.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: agerpres.ro