Acasă Stirile zilei Justitia Tortionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru GENOCID!

Tortionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru GENOCID!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Tortionarul Ion Ficior a fost pus sub acuzare pentru genocid, in dosarul privind moartea unor detinuti la Colonia de munca Periprava, potrivit unor surse judiciare.

Avocata lui Ion Ficior a declarat, joi, la iesirea din Parchetul instantei supreme, ca acesta a fost pus sub acuzare de procurori pentru infractiunea de genocid, precizand ca fapta este grava, „dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa”.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au citat pe Ion Ficior pentru a-i aduce la cunostinta invinuirea de genocid, in dosarul deschis in urma denuntului formulat la adresa fostului comandant al Coloniei de munca Periprava de catre Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

Avocat: Fapta este grava, dar in realitate lucrurile nu stau asa

„Daca ne gandim la fapta de genocid, atunci, da, ea este grava, dar in realitate lucrurile nu stau chiar asa”, a spus avocata.

Aceasta a precizat ca in continuare se vor face toate demersurile pentru o aparare corespunzatoare.

„La acest moment nu s-au adminsitrat probe suficiente. Veti fi informati la momentul oportun de modul in care se desfasoara ancheta”, a mai spus avocata lui Ficior.

Ion Ficior a stat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie aproximativ 30 de minute, timp in care procurorii i-au adus la cunostinta acuzatia de genocid in dosarul deschis in urma denuntului formulat la adresa fostului comandant al Coloniei de munca Periprava de catre Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

Sursa: mediafax.ro