Acasă Multimedia Cele mai INFRICOSATOARE superstitii, legende si mituri despre VAMPIRI! Vezi VIDEO

Cele mai INFRICOSATOARE superstitii, legende si mituri despre VAMPIRI! Vezi VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Literatura, filmele si folclorul sunt bantuite si in prezent de vampiri, acestia fiind vazuti drept niste creaturi cu doua inimi sau doua suflete, potrivit diane.ro.

Cum te transformi in vampir? Conform unor vechi superstitii, aceasta soarta este rezervata criminalilor, bastarzilor, vrajitoarelor, magicienilor, oamenilor excomunicati de biserica, celor nascuti cu dinti sau cu caita, ori copiilor nebotezati. Cel de-al saptelea fiu al celui de-al saptelea fiu este blestemat sa devina vampir.

Cum poti descoperi daca ai de a face cu un vampir? Orice persoana care nu mananca usturoi sau nu poate suferi usturoiul este suspecta a fi bautoare de sange! Vampirii paralizeaza vointa oamenilor, putandu-le astfel fura frumusetea, puterea acestora, sau chiar laptele unei mame care alapteaza. Ei isi fac aparitia mai ales in noaptea Sfantului Andrei, intr-un loc unde nu canta cucul si cainii nu mai indraznesc sa latre.

Vampirii se tem de lumina, asa ca, pentru a nu-i lasa sa se apropie de tine, trebuie sa faci un foc mare si sa aprinzi torte in jurul casei. Chiar daca te inchizi in locuinta cu zece lacate si zavoare, ei pot ajunge pana la tine prin cosurile sobelor sau chiar prin gaura cheii. Tocmai de aceea, este necesar sa ungi aceste locuri, dar si ferestrele, cu usturoi. Pentru a fi protejate, animalele trebuie sa treaca si ele prin acest tratament.

Crucile facute din ghimpii trandafirilor salbatici sunt mijloace eficiente de a tine vampirii departe de tine. Poti sa presari astfel de ghimpi ori seminte de mac pe tot drumul de la cimitir pana in sat. Intrucat vampirii trebuie sa se opreasca pentru a culege fiecare samanta ori ghimpe, ei vor intarzia sa ajunga printre oameni, si, siliti de rasaritul soarelui, vor fi nevoiti sa se intoarca in mormintele lor.

Potrivit unor credinte crestine, sufletul nu paraseste trupul vreme de 40 de zile dupa ce a fost ingropat, din aceasta cauza avand loc, se spune, slujba de 40 de zile de dupa inmormantare. In unele vechi traditii, daca trupurile dezgropate la sapte ani dupa inmormantare nu erau deloc descompuse, li se infingea in inima o tepusa de lemn.

Intr-o alta superstitie, daca o pisica sau un alt animal “malefic” sare peste trupul unui mort inainte ca acesta sa fie inmormantat, decedatul se va transforma in vampir. Pe de alta parte, daca corpul unui mort se reflecta intr-o oglinda, aceasta oglindire imboldeste spiritul sa iasa din trup si sa devina un vampir.

Potrivit legendei, una din metodele consacrate de a descoperi un vampir presupunea sa alegi un baiat sau o fata, indeajuns de tineri pentru a fi virgini, si sa pui o astfel de persoana pe un cal complet negru, alb sau brun, care sa fie de asemeni virgin. Calul trebuia sa fie plimbat de-a lungul si de-a latul unui cimitir, peste toate mormintele. In cazul in care calul refuza sa paseasca peste un mormant, insemna ca acolo se ascunde un vampir.

Cum omori un vampir? Tepusa trebuie sa strapunga intreg trupul acestuia si sa se infinga in pamant, astfel incat sa-l fixeze pentru totdeuna in mormant. Tepusa trebuie sa fie facuta din lemn de trandafir salbatic, frasin ori plop. In unele regiuni, nu se utiliza lemn, ci fier inrosit in foc. Pentru a nu mai invia, corpul vampirului trebuia sa fie ars sau ingropat la o raspantie de drumuri. O alta metoda consacrata presupunea folosirea de gloante din argint.

Daca un vampir nu este descoperit la timp, se spune ca isi ucide mai intai membrii apropiati ai familiei, continuand cu alti locuitori si animale din localitatea unde a fost ingropat. De asemeni, el nu se poate indeparta prea mult de mormantul sau, pentru a nu fi surprins de razele soarelui.

Un vampir ramas nedepistat timp de sapte ani, poate calatori in alt loc sau chiar alta tara, unde se vorbeste o alta limba, avand sansa de a deveni din nou om. Dupa aceea, se poate casatori si poate avea copii, insa toti urmasii sai vor deveni vampiri dupa ce vor muri.

Cuvantul vampir provine din limba slava, avand semnificatia de “bautor sau sugator de sange”. Acest cuvant a inceput sa se raspandeasca in anii 1700. Mitul vampirului, asa cum il cunoastem in zilele noastre, inconjurat de o aura cumva romantica, a aparut in Anglia, in epoca victoriana. Cea mai vestita carte despre aceasta creatura “romantica” este Dracula, un roman al scriitorului anglo-irlandez Bram Stoker. Inainte ca aceasta carte sa devina extrem de populara, vampirii erau vazuti ca niste creaturi dezgustatoare, cu unghii si urechi lungi si ascutite, acoperite cu sange. O imagine cu totul diferita de cea a vampirilor frumosi si seducatori care isi atrag in mreje victimele fara nici un fel de ezitare.

Iata o lista cu diferite tipuri de vampiri de pe tot cuprinsul lumii:

Asanbosam . Vampir african avand copite in loc de picioare, ce isi musca victimele de degetul mare.

Baital. Creaturi din legendele indiene, pe jumatate oameni, pe jumatate lilieci, cu o coada extrem de lunga.

Bajang. Vampiri malaiezieni luand forma unor dihori, ce pot fi facuri sclavi de un vrajitor si fortati sa ucida vrasmasii acestuia.

Baobhan Sith. Fapturi magice din Scotia, aparand asemeni unor fete foarte frumoase, care danseaza cu barbatii pana cand ii secatuiesc de puteri si se hranesc apoi cu sangele lor. Pot fi distruse cu o teapa din fier.

Callicantzaros. In Grecia antica, conform miturilor, copii nascuti de Craciun puteau deveni callicantzaros, creaturi pe jumatate oameni, pe jumatate animale.

Ch’ing Shih. In legendele chinezesti, fapturi livide, avand puterea de a ucide prin respiratia lor otravita. Daca un Ch’ing Shih intalneste in calea sa o gramada de orez, trebuie sa numere boabele inainte de a merge mai departe. Avand forma imateriala a unor sfere de lumina, poate fi ucis de arme normale sau de lumina soarelui.

Civateteo. Vampiri vrajitoare din Mexic, ce isi tin sabaturile la rascruci de drumuri si se impreuneaza cu barbatii pentru a da nastere altor vampiri. Sunt asociati cu zeul Tezcatlipoca.

Dearg-due. Vampir irlandez ce nu isi poate schimba forma si poate fi invins inaltand un morman de pietre peste mormantul sau.

Empusa. Fapturi mitologice grecesti si romane, infatisandu-se asemeni unor femei frumoase sau a unor batrane, asociate cu incubi ori succubi.

Ekimmu. Monstru asirian invizibil, capabil sa puna stapanire peste oameni, ce poate fi omorat cu arme din lemn sau prin exorcism.

Hanh Saburo. Vampir indian traind in paduri, ce poate controla cainii, si are obiceiul de a atrage oamenii in codru, pentru a-i ataca.

Incubus. Vampir sexual european, inzestrat cu o natura demonica. Poate intra neinvitat in case si are capacitatea de a lua infatisarea altor persoane. Obisnuieste sa isi viziteze victimele in mod regulat, acestea avand impresia ca il intalnesc doar in vise. Versiunea feminina a lui incubus este succubus.

Jaracara. Creatura braziliana luand forma unui sarpe, ce are obiceiul de a suge atat sangele cat si laptele femeilor adormite.

Krvopijac. Faptura legendara bulgareasca aratand ca un vampir obisnuit, cu exceptia faptului ca are o singura nara. Poate fi imobilizata asezand trandafiri salbatici in jurul mormantului sau. Pentru a fi distrusa, trebuie ca un vrajitor sa porunceasca spiritului sau sa intre intr-o sticla, ce trebuie apoi sa fie aruncata in foc.

Lamia. Creaturi feminine din miturile grecesti si romane, jumatate umane, jumatate animale, ce nu se multumesc sa bea sangele victimelor lor, hranindu-se si cu carnea acestora. Pot fi ucise cu arme normale.

Loogaro. Monstri indieni infatisandu-se asemeni unei femei batrane, ce se deplaseaza noaptea sub forma unor globuri luminoase.

Mulo. Vampir sarbesc aparand ca un om imbracat in alb, activ atat ziua cat si noaptea, putand sa se arate ca un cal sau o oaie. Cunoscut si sub numele de Vlokoslak, suge sangele si mananca carnea victimelor sale.

Nachzerer. In superstitiile germane, fantoma a unui om mort de curand, ce se intoarce acasa pentru a-si ucide familia.

Nosferatu. Vampir traditional din Europa centrala si rasariteana, asa cum este descris in cartea Dracula.

Rakshasa. Monstri indieni ce apar ca niste oameni cu pene sau tigri, avand mari puteri vrajitoresti. Beau sangele si mananca trupurile oamenilor si pot fi distrusi prin ardere, exorcism sau expunerea la lumina soarelui.

Strigoi. Fantome din Europa rasariteana, “pasari ale semnelor rele”, care ataca oamenii in timpul noptii. Uneori, au ciocuri lungi si ascutite cu ajutorul carora gauresc carnea victimelor pentru a le suge sangele.

Varcolaci. Creaturi din legendele grecesti si romanesti, ce pot merge in plina zi fara a avea de suferit in vreun fel. Pot intra intr-o casa numai daca sunt invitate. Pe langa faptul ca se hranesc cu sange, au puterea de a da nastere cosmarurilor. Pot fi omorate prin ardere sau exorcism. In Creta, sunt numite kathakano.

Wampir. Fapturi din superstitiile rusesti si poloneze aratand precum oamenii, dar avand o tepusa sub limba. Active de la pranz pana la miezul noptii, pot fi nimicite numai prin ardere. Atunci cand trupurile lor sunt arse, ele explodeaza sub forma unor mii de animale micute si dezgustatoare (precum viermi, rame, sobolani). Numite si vieszcy.