Acasă Stirile zilei Justitia Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe trei fosti directori de la...

Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe trei fosti directori de la RADET, pentru luare de mita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Trei fosti directori de la RADET, Ion Voicu, Dan Mavrodin si Ovidiu Gardus au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, pentru luare de mita, potrivit mediafax.ro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au trimis in judecata pe Ion Voicu, director general si director general adjunct la RADET, functii ocupate consecutiv la data comiterii faptelor, si pe Daniel Ovidiu Gardus, fost director al Directiei Exploatare si Mentenanta, pentru luare de mita, in forma continuata.

Alaturi de cei doi a fost trimis in judecata si Dan Mavrodin, director economic si comercial in cadrul RADET la data comiterii faptelor, pentru luare de mita si complicitate la luare de mita in forma continuata.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in luna februarie, Ion Voicu si Dan Mavrodin au cerut de la reprezentantul unei societati comerciale, denuntator in cauza, 600.000 de lei, reprezentand 10 la suta din suma pe care RADET Bucuresti trebuia sa o plateasca societatii respective in baza unui contract. In schimbul banilor, cei doi directori de la RADET s-au angajat sa inceapa efectuarea platilor aferente materialelor livrate de catre aceasta societate.

„In perioada februarie-martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion”, au precizat procurorii in actul de sesizare a instantei.

Procurorii il acuza pe Ovidiu Daniel Gardus ca, in 25 februarie, a primit de la reprezentantul aceleiasi societati comerciale 5.000 de lei, bani ceruti anterior „pentru a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate”.

Gardus ar mai fi primit alti 50.000 lei, in 22 ianuarie, prin intermediul aceleiasi persoane, de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani.

„In acelasi scop, al derularii in bune conditii a contractului, inculpatul Gardus Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care inculpatul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale”, se mai arata in rechizitoriu.

Procurorii au mai stabilit ca, in februarie 2013, Dan Mavrodin a cerut si a primit de la un alt denuntator, administrator al unei societati comerciale, 43.000 de lei, pentru a dispune efectuarea unor plati restante pe care RADET le datora societatii administrate de denuntator, in baza unui contract de lucrari.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe mai multe sume de bani apartinand lui Voicu, Mavrodin si Gardus, in vederea confiscarii, pana la concurenta sumei care ar fi fost luata cu titlu de mita.

Cei trei fosti directori de la RADET au fost arestati in 26 iulie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Acestia au contestat decizia, Curtea de Apel Bucuresti dispunand, in 3 iulie, inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictie de a pleca din Bucuresti si, respectiv, judetul Ilfov.